Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dorostenci SKK Jičín v konečném účtování na 8. místě

5. 4. 2007 | Dorostenci | 22. kolo | J. Kapucián

Jičín - Také v 1. kuželkářské lize dorostenců je dobojováno. O medailistech i sestupujících již bylo rozhodnuto a tak se v posledním kole hrálo jenom o pořadí. Zlatou medaili získal nováček v této soutěži Moravská Slávia Brno, která vyhrála s náskokem 5 bodů. Minimálně na jeden rok opouštějí soutěž družstva SKK Náchod, TJ Dynamo Liberec a TJ Jiskra Ústí nad Orlicí.

Dorostenci SKK Jičín se loučili na domácích drahách v utkání se Zábřehem. Hostující dorostenci zaslouženě zvítězili, když hned první hráč Zábřehu Martin Komenda porazil skvělých 470 kuželek a výrazně tak překonal rekord kuželny. Na to už domácí dorostenci, přestože nezahráli špatně (Prachař 412, Pitthard 417), již nedokázali odpovědět a tak v posledním zápase odešli poraženi se stříbrným medailistou 1:3. Hosté vytvořili zároveň týmový rekord kuželny výkonem 1310 poražených kuželek.


Domácí hráči, kteří byli nováčky v soutěži, však svůj letošní cíl, a tím byla záchrana v soutěži, splnili. Honza Bednařík na sebe navíc upozornil i několika velice kvalitními individuálními výkony (také mu patří pozice v elitní desítce jednotlivců) a potenciálem se postupně zapracovat do družstev dospělých.