Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičín B zachráněn, Hořice sestupují

5. 4. 2007 | Muži B | 22. kolo | J. Kapucián

Hořice - Konec 3. kuželkářské ligy mužů je tady. Poslední hádanka byla rozluštěna a tak závěrečný sumář je následující. Do 2. KL postupuje SKK Primátor Náchod B, blahopřeji k postupu. Minimálně na rok se s 3. KL loučí SKK Hořice a TJ Tesla Pardubice. V posledním kole byla ještě teoretická možnost že by si oba zástupci našeho okresu prohodili své pozice, ale to by Jičín B musel podlehnout 0:8 a Hořice stejným výsledkem porazit Vrchlabí.

Tato varianta však vzala ihned za své, když se v Hořicích vůbec nedařilo V. Inquortovi a domácí tak od začátku na favorizované Vrchlabí výrazně ztráceli. V prostřední části utkání zabrali M. Anton 555 a Z. Měkota st. 537 a hořičtí tak při svém ligovém loučení byli stále v boji alespoň o remízu neboť se dostali na body do vedení 3:1. Jeden z dvojice M. Nálevka - Jiří Bajer však musel porazit svého soupeře. Prvně jmenovaný na výborně hrajícího Říhu nestačil 538-594, ale Jiří Bajer se vybičoval k nejlepšímu výkonu této sezóny a s nejlepším hráčem soutěže M. Rolfem sváděl obrovské drama. Oba dva borci jako jediní v tomto soutěžním ročníku pokořili v Hořicích magickou hranici 600 poražených kuželek a díky výhře 602-600 Jiřího Baiera Hořice zachránili remízu 4:4.


Také Jičín B sehrál v Zábřehu velice dramatické utkání. Hosté do něj vstoupili výborně zásluhou Ladislava Křivky, který předvedl druhý nejlepší výkon na zdejších drahách v této soutěži – 567 bodů. Škoda prohry V. Řeháka o pouhých 10 kuželek. Nerozhodný stav byl i po 2/3 utkání, když Pavel Kříž porazil 3:1 na body M. Macase, přestože oba hráči dosáhli naprosto shodného výkonu 552 poražených kuželek. Bohužel zápas vůbec nevyšel J. Křížovi a domácí se tak dostali do vedení na kuželky. Závěr byl dramatický do posledních hodů. Lukáš Vik zvítězil 523-507, ale domácí stále drželi mírný náskok. Poslední dva hody rozhodly o šťastném vítězství Zábřehu 5:3, když Slávek Vik podlehl o 2 kuželky Karafiátovi a tím Jičínu utekla remíza. Domácí zvítězili 5:3 o 22 kuželek. Podstatné je však, že se Jičín B i pro tento rok po velkém boji ve 3. KLM zachránil.