Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky zakončily sezóny výhrou 6:2 nad Šumperkem

5. 4. 2007 | Ženy A | 22. kolo | J. Kapucián

Jičín – O víkendu byly dohrány poslední zápasy nejvyšší soutěže žen a tím vyřešeny i poslední tajenky. Ke zlatým ženám Zábřehu a stříbrným ženám Slavie se přidaly bronzové ženy Blanska po rekordním výkonu ve Vsetíně. Sestupující Kroměříž doprovodí do 2. ligy Vsetín. V Jičíně se hrálo utkání o 5. a 6. místo v soutěži. Domácí hráčky potřebovaly získat v domácím utkání se sousedem z tabulky oba body, pokud si chtěly udržet páté místo.

Na úvod nastoupila Martina Hrdinová proti Marii Vojtkové. Martina vedla po polovině sice 2:0, ale na celkový součet těsně o 7 kuželek. Zlepšenou hrou ve druhé polovině startu dotáhla svůj duel do vítězného konce a dosáhla velmi dobrého výkonu 540 poražených kuželek! Na vedlejších drahách si poradila dorostenka Nela Pristandová s Eliškou Dokoupilovou, když rozhodovala až poslední dráha a závěrečná dorážka 53:36. Stav utkání 2:0 a vedení o 51 kuželek dodal Jičínu klid.


Souboje v prostřední části utkání byly velice vyrovnané. Dana Viková měla po 60 hodech na svém kontě naprosto shodně jako její soupeřka 278 poražených kuželek. Na další dráze zvítězila o 6 a před poslední třicítkou vedla 2:1. Rozhodovala poslední dráha, respektive dokonce poslední hod, kterým potřebovala na výhru Dana shodit 7 kuželek a to se jí podařilo! Na vedlejších drahách bojovala tři dráhy vyrovnaně Marie Kolářová s Katkou Bezdíčkovou. Na poslední dráze však Katka předvedla krásných 155 kuželek a tím potvrdila své vítězství. Stav utkání 3:1 a +23 kuželek.


Domácí hráčky tak neměly před závěrečnými souboji nic jistého. Lenka Hrdinová však předvedla velmy dobrý vstup do souboje s Tatouškovou a své soupeřce utekla na první šedesátce o 39 kuželek (278:239). I ve druhé polovině startu hrála Lenka Hrdinová jistě a v součtu dosáhla na hezkých 548 poražených kuželek, což byl i nejlepší výkon celého utkání. Na vedlejších drahách naopak vstup do svého souboje nevyšel Martině Tomáškové, která tak potřebovala na výhru vyhrát výrazným rozdílem 16 kuželek na poslední dráze. Jičínská hráčka zabojovala, ale podařilo se stáhnout „jen“ 12 a tak 3 kuželky k dobru zůstaly na straně Lenky Kalové. Jičín tak zvítězil 6:2 a domácí hráčky nakonec zůstaly pouhých pět kuželek za sezónním maximem. Pátá příčka v tomto ligovém ročníku je jistě cenným úspěchem, navíc se daří do týmu zabudovávat nadějné dorostenky, což je nejlepším vkladem do budoucnosti.


Ligové boje tak skončily, ale jičínské kuželkářky mají stále nabitý program, neboť již v úterý hostí ve 2. kole českého Poháru (kam byly přímo nasazeny) Přerov „B“. V poháru by rády obhájily loňskou finálovou účast, která jim zajistila vstupenku do pohárové Evropy. Cesta za obhajobou finále však bude velice složitá.