Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín jsou ve finále Českého poháru

27. 5. 2007 | Ženy A | Pohár ČKA | J. Kapucián

Jičín – V sobotu se na jičínské kuželně rozhodovalo o prvním finalistovi letošního Českého poháru žen. Hráčky SKK Jičín si do semifinále proklestily cestu přes Trutnov a Přerov B bez větších problémů. V semifinále však narazily na velice ambiciózní KC Zlín, který dokázal během své letošní cesty pohárovým pavoukem vyřadit hned dva prvoligové celky. V prvním semifinálovém utkání ve Zlíně vedl sice Jičín 2:0 o 50 kuželek, ale domácí hráčky dokázaly předvést výborný finiš a díky jediné kuželce obrátily výsledek na 4:2 ve svůj prospěch. Jičín, který byl favoritem, ale ze soupeřek měl respekt, tak musel doma zvítězit minimálně stejným výsledkem a lepším poměrem setových bodů.

V první dvojici se na straně Jičína představily Martina Hrdinová s Danou Vikovou a od samého začátku se do svých soupeřek pustily hodně zostra. M. Hrdinová navázala na výborné výkony z mezinárodního utkání s Motorem Altenburg. Na úvodních 60 hodů dosáhla hranice 286 poražených kuželek a s přehledem vedla 2:0. Na třetí dráze sice o kuželku podlehla 136-137, když soupeřka zabrala, ale jednoznačné vítězství 3:1 podtrhla v koncovce, když se jí počítadlo zastavilo až na nádherných 559 bodech. Jak se později ukázalo byl to nejlepší výkon celého utkání. Na vedlejších drahách neměla sebemenších problémů Dana Viková se slabě hrající L. Poláškovou, kterou porazila 4:0 518-443. Jičín tak vedl 2:0 o 128 kuželek a výchozí pozice před závěrečnými duely byla nad všechna očekávání.

Dvojici Lenka Hrdinová – Marie Kolářová tak stačilo uhrát jedinou dráhu a udržet náskok. S tím hráčky SKK Jičín neměly problém. Jejich duely s A. Dukátníkovou a J. Kolaříkovou byly vyrovnané, ale rozhodující okamžiky vyzněly ve prospěch domácích. L. Hrdinová zvítězila 507-500 a M. Kolářová 542-524, což stanovilo výsledek odvety na jednoznačných 6:0 pro Jičín, který tak zároveň celkovým poměrem 8:4 postoupil do finále Českého poháru, ve kterém se utká se Sokolem Kolín. Termín finále bude teprve dohodnut a s největší pravděpodobností bude Jičín začínat na domácích drahách.