Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky deklasovaly Přerov 7:1

18. 9. 2007 | Ženy A | 1. kolo | J. Kapucián

Jičín – Jičínské kuželkářky vstoupily do nové sezóny sobotním utkáním proti silnému Spartaku Přerov. V jičínském družstvu došlo k omlazení kádru, neboť kvůli zdravotním problémům nemohou prozatím hrát sestry Lenka a Martina Tomáškovy, příležitost tak dostala dorostenka Michaela Nožičková.

Hráčky Jičína vstoupily do utkání s odhodláním a ihned od začátku zápasu prokazovaly, že hrají na domácí dráze. Martina Hrdinová začala parádně - na prvních 30 hodů dráze 154! Na druhé dráze nepolevila a po 60 HS měla na svém kontě 294 shozených kuželek! Zuzana Pěchová se jí však vcelku držela 276, a když se na třetí dráze se Martině přestalo dařit okamžitě vyrovnala počet nahraných kuželek. V koncovce se Martina opět chytila a v konečném součtu zvítězila 3:1 v pěkném výkonu 554 shozených kuželek. Na vedlejších drahách bojoval benjamínek v jičínském týmu, věkem ještě dorostenka, Míša Nožičková. První dráhu po dramatickém průběhu zremizovala, druhou vyhrála! Na třetí přišla porážka, ale během poslední třicítky dokonale využila chyb soupeřky a zvítězila o 44 kuželek. To znamenalo pro jičínské ženy vedení 2:0 a náskok 54 kuželek.

Naprosto nečekaně již prostřední část utkání rozhodla o vítězi utkání. Postaraly se o to velmi dobrými výkony Dana Viková, společně s posilou z "B" týmu Maruškou Kvasničkovou. Obě začaly parádně a vyhrávaly po prvních šedesáti hodech 2:0 na dráhy. Závěr si obě jičínské hráčky s přehledem pohlídaly, překonaly hranici 530 poražených kuželek a domácí tým tak rázem vedl vysoko 4:0 a o 160 kuželek.

Poslední dvojice domácích již šla na dráhy bez obav a podržela konečný výsledek. Lenka Hrdinová měla těžkou protihráčku Michaelu Sedláčkovou. Obě soupeřky se několikrát vystřídaly ve vedení, ale koncovku zvládla lépe zkušenější Sedláčková, která tak po těsné výhře 508-504 vybojovala pro hosty čestný bod. Na vedlejších drahách se představily Marie Kolářová a Dagmar Bernátová. Jičínská hráčka zabojovala hned v úvodu a v polovině duelu vedla 2:0. Závěr si pohlídala a vítězstvím 509-490 pečetila výsledek na 7:1 pro SKK Jičín. Jičínské ženy si navíc vytvořily nový rekord domácích drah celkovým součtem 3148 shozených kuželek. Vstup do sezóny se tak povedl nad všechna očekávání.

V sobotu se kuželkářky pokusí překvapit v pražském Edenu největšího favorita soutěže Slavii Praha. Ta výrazně posílila a zdá se, že jedenáctinásobný mistr ČR, to s návratem na trůn myslí smrtelně vážně, neboť z německé nejvyšší soutěže přišly Daniela Žďárová a Vladimíra Šťastná. Utkání začíná ve 12:30 hodin.