Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičínské kuželkářky 26 kuželek od postupu do semifinále

10. 10. 2007 | Ženy A | Pohár NBC | J. Kapucián

Augsburg – Kuželkářky SKK Jičín vybojovaly v tomto roce vítězství v poháru ČKA, a tím získaly právo účasti na mezinárodním poháru NBC, který letos hostil německý Augsburg. Pohár NBC a současně konaný Evropský pohár byly sehrány na krásné 16 dráhové kuželně.

Do kvalifikace nastoupila za jičínský tým jako první Martina Hrdinová, která výkonem 546 poražených kuželek zařadila družstvo do první poloviny jedenáctičlenného startovního pole. Dana Viková předvedla 542 kuželek a kuželkářky stále udržovaly kontakt s postupovými pozicemi. Marie Kvasničková si odbyla mezinárodní premiéru, bohužel se jí příliš nedařilo a porazila 500 kuželek. Jičínské družstvo se tak zařadilo po prvním dni kvalifikace na 8. místo.

V dalším kvalifikačním dni se představila Martina Tomášková, která se v první polovině startu rozehrála k výbornému výkonu 317 kuželek, v druhé polovině startu trošku polevila, přesto z toho bylo v součtu výborných 586 poražených kuželek. Další nastoupila zkušená Marie Kolářová, která se v druhé polovině startu rozehrála a výkonem 548 kuželek se jičínské kuželkářky mohly stále pokusit o postup do semifinále. Nakonec se Lenka Hrdinová prezentovala vydařeným výkonem 577 poražených kuželek, když se jí dařilo především v dorážce.

Na postup do semifinále to však nestačilo, když jičínským kuželkářkám chybělo 17 kuželek na Slovinky, 23 kuželek na Němky a 26 na postupující Rakušanky. Jičínské družstvo tak získalo další cenné mezinárodní zkušenosti a přesvědčilo, že může bojovat i s nejlepšími evropskými družstvy.