Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželna viděla premiérové vítězství Jičína

4. 11. 2007 | Muži A | 7. kolo | J. Kapucián

Ve 2.kuželkářské lize mužů, zajížděl k utkání 7.kola do Jičína tým TJ Dynamo Liberec a oběma celkům bylo jasné, že půjde o nesmírně cenné body v boji o záchranu soutěže. Domácí, které letos provází celým podzimem pořádný kus smůly opět zamíchali sestavou a zdá se, že to přineslo své ovoce.

Jiří Vejvara, který se v posledních týdnech trápil hrál od samého začátku velice koncentrovaně a svého soupeře k ničemu nepustil. Počítadlo se mu zastavilo až na hodnotě jeho jičínského maxima 566 bodů! Na vedlejších drahách se trápil Jaroslav Soukup, ale to nejdůležitější za dané situace, bod pro svůj tým vydřel (490-477) a Jičín tak letos poprvé šel do vedení 2:0.
Prostřední část utkání byla dramatickou bitvou do posledních hodů. Zpočátku měli navrch liberečtí a domácí již připravovali, jako letos poněkolikáté, střídání. Za mohutné podpory hlediště však Jiří Kapucián výrazně zlepšenou druhou polovinou svého stratu obrátil výsledek duelu s Šimkem na svou stranu 512-509 a připsal na konto domácích třetí bod. Radku Kroupovi scházelo k zisku bodu nakonec pouhých 7 kuželek. Jičín tak vedl ve dvou třetinách utkání 3:1 a o více než 70 kuželek.
Závěr zahájil excelentně domácí kapitán Roman Bureš, když na prvních šedesát hodů předvedl 302 poražených kuželek a to odpor soupeře definitivně zlomilo. Nakonec dosáhl na 564 bodů. Velkou radost Jičína z premiérového vítězství již nemohla zkazit ani porážka Josefa Vejvary od Vojtěcha Peciny 508-521. Domácí prolomili letošní výsledkové prokletí a po výhře 6:2 získali první body. O ty další se poperou v sobotu opět na domácí kuželně, kdy od tradičních 13:30 nastoupí k velice těžkému utkání proti třetí Kutné Hoře. Ta v tomto kole dokázala ukončit neporazitelnost vedoucích Trnovan.