Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři vítězí podruhé v řadě!

4. 11. 2007 | Muži A | 8. kolo | J. Kapucián

Kuželkáři SKK Jičín se podruhé v řadě představili před domácím publikem. Po premiérové výhře sezóny nad Dynamem Liberec hostili v utkání 8. kola ambiciózní tým TJ Sparta Kutná Hora. Hosté dokázali v posledním kole uštědřit první porážku vedoucím Trnovanům a posunuli se již na třetí místo tabulky. Domácí si tak byli vědomi, že to bude velice těžké utkání.

Úvod však vyšel lépe Jičínu. Jiří Vejvara, který bojoval nejen se soupeřem, ale i s nepříjemnou virózou, získal první bod již po třech drahách, když vedl 3:0. V závěru soupeř trochu ze svého manka ukrojil, ale i tak jičínský hráč zvítězil 527-507. Na vedlejších drahách sehrál velké drama s Petrem Dusem Jiří Kapucián. První dráhu vyhrál o 3 kuželky, pak se nevyvaroval výrazného výpadku a do vedení šel soupeř. Třetí dráhu vyhrál jičínský hráč o jedinou kuželku a když měl i v koncovce pevnější ruku otočil výsledek na 514-506 ve svůj prospěch. Jičín tedy vedl 2:0 o 28 kuželek.
Své nejsilnější hráče postavili hosté do prostřední části utkání. Jiří Barbora se přetahoval s jičínským Jaroslavem Soukupem doslova o každou kuželku až jejich souboj skončil zajímavým poměrem 3:1 pro hráče Kutné Hory, ale o jednu kuželku lepším konečným výkonem na straně Soukupa 537-536. Nejkvalitnější souboj tohoto druholigového ročníku viděli příznivci na vedlejších drahách, kde předváděli parádní hru jak hostující František Tesař, tak domácí Radek Kroupa. Excelentní druhou šedesátkou (325) dosáhl Tesař nakonec na vynikajících 606 poražených kuželek a tím dostal hosty do vedení. Radek Kroupa se však po výborných výkonech na drahách soupeřů chytil i v Jičíně (559) a svým domácím maximem udržel soupeře „na dostřel“, a to se později ukázalo jako klíčovým momentem utkání.
V koncovce měli větší sílu domácí a to ukazovali hned od začátku. Josef Vejvara začal vydařenou drahou 139 poražených kuželek a Roman Bureš dokonce 152! Náskok hostí se rázem rozplynul a domácí hráči postupně otočili výsledek zpět ve prospěch Jičína. Josef Vejvara přehrál soupeře 518-492 a Roman Bureš 543-502 a to znamenalo cenné vítězství 6:2, které SKK Jičín odpoutalo od posledního místa v tabulce.
Sérii dvou výher v řadě se pokusí jičínští prodloužit v sobotu i v liberecké Tipsport Aréně, kde jim bude soupeřem doma velice silná Lokomotiva.