Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky v koncovce ztratily vyhraný zápas

6. 11. 2007 | Ženy A | 8. kolo | J. Kapucián

V 8. kole nejvyšší kuželkářské soutěže žen čekal jičínské hráčky velmi těžký soupeř, a to ženy Blanska, které minulý týden překvapivě porazily Zábřeh a hodně rázně tak vykročily do boje o medailové posty. Ve hře o bronzové medaile je i Jičín a výhrou se mohl na své soupeřky dotáhnout.

Domácím ženám se od začátku utkání dařilo, Martina Hrdinová měla sice hodně práce s dobře hrající Ivanou Korcovou, ale dokázala zvítězit a díky výsledku 548-519 nahrát i potřebné kuželky. Maruška Kvasničková sice první dráhu prohrála, ale poté již nedala Zdeňce Ševčíkové šanci a otočila vývoj duelu na 3:1 ve svůj prospěch (520-499). Jičín tak vedl 2:0.
Dana Viková si v prostřední části utkání s přehledem pohlídala (543-515) Alenu Holcovou, které se ovšem mimořádně podařila třetí dráha (156). Marie Kolářová se v posledních utkáních nemohla chytnout a ani tentokrát jí první polovina startu příliš nevyšla. Poté však zabojovala zbylé dvě dráhy vyhrála a zvítězila o 4 kuželky i v celkovém součtu (504-500). Ženy SKK Jičín tak vedly po 4 hráčkách 4:0 o 82 kuželek a nikdo nepochyboval o tom, že oba body z důležitého utkání zůstanou v Jičíně.
Ale koncovka byla ještě infarktová. Na závěr nastoupily za Blansko velice jistě hrající Lenka Kalová s Kamilou Šmerdovou. Hráčky SKK Jičín naopak začaly ztrácet půdu pod nohama. Ještě před poslední třicítkou však vedl Jičín poměrně výrazně o 40 kolků. Blanenské ženy se nevzdaly. Kamila Šmerdová zajistila potřebný bod a Lenka Kalová k němu přidala ještě potřebné kuželky po výborném výkonu 560 poražených kuželek. Jičín se tak nakonec musel spokojit s bodem za remízu 4:4, když mu nakonec na Blansko scházelo v celkovém součtu 10 kuželek. V sobotu čeká Jičín východočeské derby na půdě Náchoda.