Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Z východočeského derby jedou kuželkářky na štítě

12. 11. 2007 | Ženy A | 9. kolo | J. Kapucián

V 9.kole nejvyšší kuželkářské soutěže žen čekala jičínské hráčky cesta do Náchoda. Východočeské derby je vždy očekáváno s napětím a zápasy mnohokrát přinášejí řadu překvapení a favorita lze předem těžké tipovat. Lépe začal domácí celek, který šel do výrazného vedení o 72 kuželek, když Aneta Cvejnová potvrdila dobrou formu a porazila M.Kvasničkovou 574-528. Ve druhém souboji nebyla se svojí hrou spokojena jičínská kapitánka Martina Hrdinová, když na zdejší padavé kuželně podlehla Rinnové 517-545.

Nejvyrovnanější duel utkání byl k vidění ve třetí dvojici. To proti sobě nastoupily nejmladší hráčka Náchoda Míša Divišová a nejzkušenější z jičínských Marie Kolářová. Po oboustranně pěkných výkonech rozhodly koncovku pevnější nervy M.Kolářové, která připsala Jičínu první bod za výhru 553-549. Bohužel na 3:1 pro Náchod zvýšila Dana Adamů, který po dlouhé době měla svůj den a proti Jičínu se vytáhla na parádních 575 poražených kuželek. Závěr si již domácí družstvo pohlídalo. Jičín korigoval na konečných 2:6 díky dorostence M.Nožičkové, která vystřídala žaludečními problémy trpící Lenku Hrdinovou a svůj duel dovedla do vítězného konce. Domácí hráčky předvedly svůj nejlepší letošní výkon, při kterém se presentovaly jako vyrovnanější celek a jejich vítězství je zcela zasloužené.
Pokud chtějí kuželkářky SKK Jičín udržet kontakt s medailovými příčkami musí v sobotu určitě porazit celek Jirkova. Utkání začíná v 10:00 hodin, přijďte fandit.