Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři vítězí podruhé v řadě!

21. 11. 2007 | Muži A | 10. kolo | J. Kapucián

Kuželkáři SKK Jičín potvrdili v utkání 10.kola 2.kuželkářské ligy vzestup formy. Proti severočeskému Duchcovu se očekávala vyrovnaná bitva o každou kuželku, ale realita byla tentokráte jiná. Domácí, kteří udělali opět změnu v sestavě a dali příležitost v obrovské pohodě hrajícímu Pavlu Loudovi šli do vedení od samého začátku.

V úvodním duelu se sice Jaroslav Soukup protrápil pouze k 489 poraženým kuželkám, ale Miloš Civín toho příliš nevyužil, když zvítězil jen o 11 kuželek. Asi nikdo nečekal, že první bod bude pro hosty i tím závěrečným! Na vedlejších drahách předvedl po vyléčené viróze velice jistou hru Jiří Vejvara a na každé dráze zvyšoval svůj náskok nad Alešem Hilzensauerem až na konečný rozdíl 65 kuželek 554-489!
V prostřední části utkání si stejně hladce, tedy 4:0 poradil se slabě hrajícím Kopeckým Josef Vejvara a to v poměru 523-468. Hodně důležitá byla výhra Radka Kroupy nad nejlepším hráčem soupeře Pavlem Šporerem 543-541, která znamenala vedení Jičína ve 2/3 utkání 3:1.
Závěr byl již velkou exhibicí domácích. Jak Roman Bureš, tak Pavel Louda porážejí své soupeře jednoznačně 4:0, po výborných výkonech 567 resp. 584 poražených kuželek! Dvojnásob uznání zaslouží Pavel Louda, který dopoledne zvládl výborně i utkání třetiligového B týmu v Benešově. Jičín tak vítězí po svém nejlepším domácím výkonu sezóny vysoko 7:1. V tomto kole však zvítězili všechny tři týmy z posledních třech příček tabulky a tak situace na konci tabulky je stále obrovsky vyrovnaná, čtyři týmy v rozmezí pouhého bodu!
Po týdenní ligové přestávce čeká jičínské kuželkáře závěrečné utkání podzimu v Českých Velenicích, které nyní po návratu odchovance Z.Dvořáka z prvoligové Jihlavy rovněž zvedají hlavu a dokázali se postarat o překvapení podzimu výhrou na půdě vedoucích Trnovan.