Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři vydřeli výhru 5:3 nad Hazlovem

11. 2. 2008 | Muži A | 13. kolo | J. Kapucián

S velkým očekáváním vstupovali do utkání 13. kola 2. kuželkářské ligy mužů hráči SKK Jičín. Po prohře na Konstruktivě museli k posilnění naděje na záchranu soutěže určitě bodovat proti třetímu celku tabulky Hazlovu. V základní sestavě dostal příležitost Pavel Louda z třetiligové rezervy, který má na domácích drahách nejlepší průměr ze všech hráčů Jičína a áčku opět výrazně pomohl.

Domácí hodně vsázeli na úvod a proto na začátek nasadili dva momentálně nejlepší hráče Jiřího Vejvaru a Radka Kroupu. Ti od prvních hodů sváděli vyrovnanou bitvu o každou kuželku se svými soupeři. Jirka Vejvara bohužel smolně podlehl Bulantovi o 6 kuželek 527-533 na druhou stranu trochu štěstí měl Radek Kroupa, který sice na celkový výkon podlehl 508-510, ale díky třem vyhraným drahách vyrovnal skóre na 1:1. Hosté vedli o 8 kuželek.

Rozhodující se ukázala prostřední část, kdy Josef Vejvara s Pavlem Loudou otočili stav v celkově poražených kuželkách z -8 na +49 pro domácí družstvo, což podpořili kvalitními výkony 534 a 531 poražených kuželek. Jičín se tak dostal do vedení 3:1.

V koncovce se hosté dotáhli již na rozdíl pouhých 20 kuželek, ale Jaroslav Soukup (511) a Roman Bureš (499), přestože rozhodně nezahráli podle svých představ, cenné vítězství uhájili.

V sobotu čeká tým Jičína jedno z klíčových utkání sezóny, když se v Kutné Hoře utká s KK SDS Sadská. Oba týmy dělí již pouhé dva body. Domácí se „doma“ trápí získali zde pouhé 2 body a v tomto hodnocení jsou nejhorší v soutěži. Jičín pro změnu jediným celkem, který z venku nepřivezl ani bod. Jenže právě v Kutné Hoře si hosté věří a tuto bilanci chtějí změnit.