Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky převálcovaly Kolín 7:1!

19. 2. 2008 | Ženy A | 14. kolo | J. Kapucián

Zápasy 14.kola pokračovala nejvyšší kuželkářská soutěže žen. Kuželkářky SKK Jičín čekalo hodně důležité utkání v Kutné Hoře, kde má své domácí prostředí Kolín. Domácí cítily šanci se bodově dotáhnout na týmy ze středu tabulky, kde je i Jičín a znovu se tak vrátit do boje o udržení. Hráčky Jičína však dostaly domácí tým pod tlak od samého začátku utkání a nedovolily mu zopakoval kvalitní výkon z minulého kola. Martina Tomášková sice v dramatické koncovce přišla o výhru těsně rozdílem 6 kuželek, ale Martina Hrdinová zvítězila 524-493 a Jičín tak vedl za nerozhodného stavu 1:1 o 25 kuželek.

Vítr z plachet sebrala hostím Michaela Moravcová, která dokázala na prvních dráze nahrát na Danu Vikovou málokdy vídaných 44 kuželek. To však byl poslední moment, kdy měli domácí lehce navrch. Jičín sáhl ke střídání a Petra Abelová se stala hrdinkou utkání. Ambiciózní domácí hráčku si na všech třech zbívajících dráhách povodila a pro Jičín vybojovala bod, se kterým se již rozhodně nepočítalo! Když i na vedlejších drahách zvítězila Marie Kolářová nad svou soupeřkou 3:1 na dráhy a přidala navíc 40 kuželek, bylo v hledišti za stavu 3:1 pro Jičín veselo. Bouřlivá atmosféra, kterou na oplátku vytvořili muži Jičína, domácí hráčky evidentně zaskočila a v koncovce nekladly takový odpor jako se očekával. Jičínské kuželkářky tak navíšily skóre až na konečných 7:1, když v závěru uspěla M.Kvasničková 509 a vyrovnaný týmový výkon podtrhla na závěr nejlepším náhozem celého utkání Lenka Hrdinová, která porazila parádních 555 kuželek!

V sobotu od 10 hodin budou chtít body potvrdit jičínské ženy i v domácím souboji s Neratovicemi a v neděli od 10 hodin pak potrápit vedoucí Slávii Praha – příznivci jsou srdečně zváni do hlediště kuželny V Lipách.