Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři vezou body z Kutné Hory!

19. 2. 2008 | Muži A | 14. kolo | J. Kapucián

S velkým očekáváním odjížděli k utkání 14.kola 2.kuželkářské ligy mužů hráči SKK Jičín do Kutné Hory, kde je čekal souboj s KK SDS Sadská. Pro oba týmy to bylo jedno z nejdůležitějších utkání v boji o udržení , když je po výhře Jičína nad Hazlovem dělily již pouhé dva body. Sadská se „doma“ trápí, získala zde pouhé 2 body a v tomto hodnocení jsou nejhorší v soutěži. Jičín je pro změnu jediným celkem, který z venku nepřivezl ani bod. Jenže právě v Kutné Hoře si hosté věří a tuto bilanci chtěli změnit.

Úvod utkání však příliš optimistický nebyl. Jaroslavu Soukupovi se nedařilo a tak ještě před koncem úvodní šedesátky sáhli hosté ke střídání. Jiří Kapucián se naštěstí zejména na třetí dráze chytil a udržoval přijatelný odstup od Schejbala. A když na vedlejších drahách předvedl Jiří Vejvara nejlepší výkon celého zápasu 561 kuželek, získal Jičín po úvodní dvojic náskok 34 kuželek.

V prostřední části utkání dosáhli oba jičínští hráči shodného výkonu 539 poražených kuželek! Romanu Burešovi to na bod nestačilo, když podlehl o 7 kuželek Svobodovi. Zato Honza Bednařík deklasoval slabě hrajícího Renku 4:0 na dráhy a navýšil náskok Jičína na téměř 70 kuželek. Stav utkání byl však stále vyrovnaný 2:2.

Závěr za mohutného povzbuzování jičínského týmu žen a všech členů výpravy Josef Vejvara 539 a Radek Kroupa 527 zvládli, když své soupeře přehráli 3:1 na dráhy.Ve skvělé atmosféře se tak zrodila premiérová výhra této sezóny na kuželně soupeře, která letos poprvé odpoutala družstvo ze sestupových příček. Jičín se po výhře 6:2 o 133 kuželek navíc bodově dotáhl právě na devátou Sadskou.

Dvě výhry v řadě je však nutné potvrdit znovu v domácím prostředí. Proti však bude soupeř z nejsilnějších - vedoucí Jiskra Kovářská, která se opírá o hráče s dlouholetými prvoligovými zkušenostmi. Přijďte povzbudit jičínské hráče na kuželnu V Lipách v sobotu od 13:30 hodin.