Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři udolali vedoucí Kovářskou v infarktové koncovce o 6 kuželek!

26. 2. 2008 | Muži A | 15. kolo | J. Kapucián

Dramatické utkání od samotného začátku do úplného konce viděla v sobotu zaplněná jičínská kuželna. Jak domácímu Jičínu, v boji o záchranu, tak vedoucímu celku ligy Jiskře Kovářské v boji o postup, šlo v utkání 15. kola 2. ligy o hodně. Na straně domácích zahájil utkání nadějně Radek Kroupa, ale po výpadku na třetí dráze jej zastoupil Jaroslav Soukup, na bod v souboji proti M.Hroudovi to však nestačilo. Naštěstí pro domácí vyrovnal vydařeným závěrem na 1:1 Jiří Vejvara, který v dramatické koncovce porazil Dvořáka 3:1 o 6 kuželek (528-522).

V prostřední části utkání vybojoval bod pro hosty v souboji trápících se hráčů A. Wershall výhrou 3:1 nad J. Kapuciánem. Klíčový duel zápasu se odehrál na vedlejších drahách. Pavel Louda potvrdil své kvality a jednoznačně nejlepším výkonem utkání 561 bodů vyrovnal na 2:2 a především obrátil stav v celkově poražených kuželkách na +28 pro Jičín.

Závěr byl strhující. Roman Bureš vedl po třech drahách již 3:0 nad K.Bučkem, ale Josef Vejvara pro změnu prohrával 0:3 s V. Zemanem. Bylo jasné, že o vítězi rozhodne celkový výkon v proražených kuželkách. Před poslední třicítkou vedl Jičín o 19 kuželek. V oboustranně bouřlivé, ale maximálně přátelské atmosféře, oživil šance na body pro hosty hodovou devítkou několik hodů před koncem V.Zeman. Domácí hráči si však výhru uniknout již nenechali. Jičín vítězí potřetí v řadě, tentokráte 5:3 o 6 kuželek.

Po týdenní ligové přestávce, kdy budou probíhat krajská mistrovství jednotlivců, čeká jičínský tým 8.3. cesta do Rokycan, kde se v dalším z klíčových utkání utkají s TJ Blatná.