Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína na vítězné vlně - Blatnou smetli 8:0

9. 3. 2008 | Muži A | 16. kolo | J. Kapucián

K utkání 16.kola 2. kuželkářské ligy cestovali hráči SKK Jičín do Rokycan, kde má své „domácí“ prostředí celek TJ Blatná. Pro oba týmy to bylo jedno z nejdůležitějších utkání jara. Jičín chtěl odčinit nečekanou podzimní porážku s tímto soupeřem ze své kuželny a to se mu nakonec podařilo nad všechna očekávání, přestože se tentokrát musel obejít bez svého úspěšného jarního trenéra Martina Mazáčka.

Jičín, stejně jako v Kutné Hoře se Sadskou, nasadil na úvod utkání své momentálně nejlepší hráče Radka Kroupu a Jiřího Vejvaru s cílem dostat domácí pod tlak. Tato taktika vyšla dokonale. Radek Kroupa se rozehrál k vynikajícímu výkonu a výhrou 585-482(!) uklidnil celé družstvo. Zdatně mu sekundoval i Jiří Vejvara, který zejména parádním finišem na poslední dráze zlomil srdnatý odpor Vaňaty a nakonec přidal k náskoku Jičína dalších 30 kuželek po vítězství 562-532. Jičín tak vedl 2:0 a především o nečekaných 133 kuželek!
První polovina prostřední části utkání přinesla vyrovnané souboje mezi domácími Dobromilem a Romanem Körišovými a jičínským duem Roman Bureš - Jaroslav Soukup. Druhá třicítka se však nesla již jednoznačně v režii hostí. Roman Bureš vítězí 560-517 a Jaroslav Soukup 545-507. Jičín tak zvyšuje svůj náskok na více než dvě stě kuželek při jednoznačném skóre 4:0.
Dokonalý triumf Jičína završují v závěru i Josef Vejvara, který rozhodl o své výhře nad K. Cvachem již po třech drahách a Jiří Kapucián, který v závěrečné dorážce otočil duel s E.Cíglem o 3 kuželky (533-530) na svou stranu. Jičín tak díky nejlepšímu letošnímu výkonu 3303 poražených kuželek vítězí nad TJ Blatná nečekaně vysoko 8:0 a v tabulce se posouvá, po sérii čtyř výher v řadě, již na 8.příčku!
Situace v dolní polovině tabulky je však nesmírně dramatická a jelikož prakticky každý je schopen porazit každého, jistotu záchrany v soutěži nemá nikdo od šesté příčky níže! Hodně těžké a důležité utkání čeká Jičín v sobotu od tradičních 13:30, kdy před sérií tří utkání na půdě soupeřů, hostí ambiciózní Trnovany, které stále bojují o postup do nejvyšší soutěže.