Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři se porazili sami

16. 3. 2008 | Muži A | 17. kolo | J. Kapucián

Po důležité výhře 8:0 v Rokycanech nad TJ Blatná, se v sobotu představili hráči SKK Jičín v utkání 17.kola 2. kuželkářské ligy proti ambiciózní Hvězdě Trnovany. Oba týmy vstupovaly do utkání s cílem zvítězit. Domácí potřebují každý bod v boji o udržení, hosté stále nevzdávají boj o postup do nejvyšší soutěže, který byl jejich jednoznačným předsezónním cílem.

Jičín opět nasadil na úvod své nejlepší hráče, a tento tah znovu přinesl své ovoce. Radek Kroupa si po velice vyrovnaném a soustředěném výkonu naprosto bezpečně poradil s Milanem Stránským 529-494. Jiří Vejvara (541) od samého začátku dostal pod tlak bývalého reprezentanta Pavla Kaana (543) a již po třech drahách bylo jasné, že získá druhý bod pro Jičín. Škoda, že se mu na poslední dráze nepodařilo uhájit náskok již více než třiceti kuželek. Přesto vedl Jičín 2:0 a o 33 kuželek!

Prostřední část utkání domácím bohužel nevyšla. Své letošní trápení neprolomili, jak Jiří Kapucián, který byl střídán Honzou Bednaříkem (485), tak Josef Vejvara 496. Druhý jmenovaný měl i pořádný kus smůly, když jej od vítězství dělily na poslední dráze pouhé 4 kuželky. Hosté tak vyrovnali na 2:2 a dostali se do těsného vedení o 20 kuželek.

V koncovce se očekávala velká bitva o každou kuželku. Bohužel ta se tentokráte nekonala. Hosté sebrali domácí dvojici vítr z plachet výborným nástupem. Pod tlakem se domácí dvojici nedařilo, Bureš (491), Soukup (479), a tak Jičín podlehl, druhému týmu tabulky, po svém nejhorším letošním výkonu 2:6. Trnovany tak ukončili čtyřzápasovou vítěznou šňůru hráčů SKK Jičín, kteří se tak musí pokusit vybojovat alespoň bod tuto sobotu v liberecké Tipsport aréně proti Dynamu.