Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B nezvládli koncovky proti Konstruktivě Praha

24. 3. 2008 | Muži B | 18. kolo | J. Kapucián

K utkání 18.kola 3.kuželkářské ligy zavítala do Jičína, k velice důležitému utkání v boji o udržení soutěže, Konstruktiva B. Diváci viděli dramatické utkání, ve kterém měli hosté pevnější nervy v posledních hodech většiny vzájemných duelů a zaslouženě tak vyhráli. Na straně Jičína zahájil utkání Pavel Louda a Valdimír Pavlata. Prvně jmenovaný předváděl jistou hru, na kterou jsou u něj domácí příznivci zvyklí, jenže hostující kapitán Barchánek zahrál skvělou druhou šedesátku a nakonec vyhrál o pouhé 3 kuželky. Do posledního hodu se rvali i Vladimír Pavlata s Makovičkou, ale i tady měl hostující hráč jistější ruku 512-504. Jičín tak trochu smolně prohrával 0:2.

V prostřední části utkání to nejprve vypadalo na veliký obrat ve prospěch domácích, jenže druhou šedesátku se vše opět otočilo a místo, aby Jičín šel do vedení o 50 kuželek, manko ještě mírně narostlo a to na 17 kuželek, když těsně o 2 kuželky uhájil výhru jen Jaroslav Kříž. Domácí dotahováci to ještě zkusili, ale hostující Jaroslav Pleticha, nejlepším výkonem zápasu 541 rozhodl o výhře Konstruktivy v poměru 2:6.

Jičín B tak hodně hazarduje s existencí ve 3.lize, neboť 4 kola před koncem soutěže se opět propadl na sestupovou jedenáctou příčku. V sobotu 5.dubna tak bude muset bezpodmínečně porazit čtvrtý Sokol Benešov.