Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři vyloupili libereckou Tipsport Arénu!

24. 3. 2008 | Muži A | 18. kolo | J. Kapucián

Po výpadku v předchozím kole, kdy čtyřzápasovou vítěznou sérii ukončil nejslabší výkon sezóny v domácím prostředí proti Trnovanům, zajížděli kuželkáři SKK Jičín k dalšímu z klíčových utkání ,v boji o udržení 2.ligy, do liberecké Tipsport Arény k duelu s místním Dynamem. Jičín stejně jako v předchozích zápasech nasadil na úvod utkání své momentálně nejlepší hráče, Radka Kroupu a Jiřího Vejvaru, s cílem dostat domácí pod tlak. Tato taktika vyšla dokonale. Radek Kroupa se rozehrál k vynikajícímu výkonu a již po 60 hodech pokořil hranici 300 poražených kuželek! V důležitém duelu se zkušeným Zdeňkem Pecinou zvítězil nakonec 577-552. Výborně zahrál také Jiří Vejvara, který nakonec díky nejlepšímu výkonu celého utkání pokořil Wajsara 584-553 a Jičín tak vedl 2:0 a s náskokem 53 kuželek.

První polovina prostřední části utkání přinesla nápor domácích, kteří snížili rozdíl dokonce na pouhých 10 kuželek. Kapitán Jičína Roman Bureš, přestože se mu nedařilo dle představ a úvodní dráhu prohrál o 29 kuželek, však zabojoval a nakonec se ještě radoval z důležitého vítězství 559-543. Honza Bednařík, kterému nevyšla dorážka pak udržel přijatelný odstup od Žežulky 518-549 a Jičín tak stále vedl 3:1 a o 30 kuželek.
V závěru se očekával mohutný nápor domácích, ale vše bylo jinak. Jaroslav Soukup i Jiří Kapucián si hned na první dráze vytvořili náskok a pod tlakem hrající domácí chybovali častěji než se čekalo. Kapucián rozhodl o svém vítězství 531-492 nad trápícím se V.Pecinou již po třech drahách a když Jaroslav Soukup předvedl svůj nejlepší výkon sezóny 568 poražených kuželek zrodila se vysoká výhra Jičína 7:1, která hosty hodně přiblížila k záchraně soutěže. Jičín si navíc vylepšili své sezóní maximum na 3338bodů.
Vítězství celý tým věnoval Miroslavu Hrdinovi, obětavému funkcionáři, trenérovi a velkému propagátorovi kuželek a sportu vůbec, který v týdnu nečekaně opustil naše řady.
Další utkání sehraje Jičín v sobotu 5. dubna v Duchcově, kde budou domácí rozhodně favority.