Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři 3 kuželky od remízy v Duchcově

8. 4. 2008 | Muži A | 19. kolo | J. Kapucián

Další velice slušný výkon na drahách soupeřů, v jarní části 2.kuželkářské ligy, předvedli hráči SKK Jičín v severočeském Duchcově. Domácí, kteří se chtějí poprat o postavení na stupních vítězů byly v utkání favority, ale Jičín je hodně potrápil. Duchcov má letos obrovskou oporu v Miloši Civínovi, který to v utkání s Jičínem potvrdil dvojnásob, jelikož dokázal překonat svůj vlastní rekord kuželny a jeho hodnotu stanovil na vynikajících 605 poražených kuželek. Ani to však nezlomilo odhodlání Jičína. Honza Bednařík se po nevýrazné úvodní dráze rozehrál ke svému nejlepšímu letošnímu výkonu (539) a Jiří Vejvara si s přehledem poradil s M.Hilzensauerem 553-529.

Za stavu 1:1 začali prostřední část utkání Jaroslav Soukup 549 a Roman Bureš velkým náporem a v průběhu svých soubojů dostali Jičín do vedení! Na poslední dráze se však chytil doposud nevýrazný F.Kopecký a dokázal otočil svůj duel s Bureš na svou stranu 547-528 a vyrovnat tak na 2:2.
Koncovka byla infarktová. Radek Kroupa opět potvrdil, že je velkou oporou jičínského týmu a již po třech drahách si zajistil bod proti J.Pechovi. Jiřímu Kapuciánovi nevyšla úvodní dorážka a tak jej nahradil Josef Vejvara. Ten se chytil parádně a následující dvě dráhy nedal Jakubu Dařílkovi šanci. Před poslední dráhou si domácí stále udržovali náskok mírný náskok v poražených kuželkách, ale zda uhájí těsné vítězství nebo se oba soupeři rozejdou smírně, měla rozhodnout poslední dráha v souboji Dařílek-Josef Vejvara. Souboj nervů byl přetahovanou o každou kuželku. Závěrečná dorážka přinesla plno nečekaných chyb, ale i skvěle stražených sestav na obou stranách. Vše vyústilo až v posledních 3 hodech, po kterých se díky pouhým třem kuželkám rozdílu radovali domácí. Duchcov tak vítězí těsně 5:3, ale Jičín opět potvrdil jarní vzestup formy. Navíc příznivé zprávy přišli z kuželen soupeřů, kde prohrávají poslední dva celky soutěže Dynamo Liberec i TJ Blatná a Jičín je tak již tři kola před koncem definitivně zachráněn!

V dalším kole chtějí jičínští kuželkáři přivést minimálně bod z Kutné Hory, kde se jim dlouhodobě daří a v sobotu od 9 hodin se zde utkají s domácí Spartou.