Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky kuželku od senzační výhry v Blansku!

14. 4. 2008 | Ženy A | 20. kolo | J. Kapucián

K utkání 20.kola nejvyšší kuželkářské soutěže žen zajížděly ženy SKK Jičín na šestidráhu již jistého bronzového medailisty soutěže TJ ČKD Blansko. Oba týmy předvedly přítomným divákům velké drama které rozhodl až poslední hod utkání! Jičín zahájil skvěle. Kapitánka Martina Hrdinová nedala šanci Daně Musilové, kterou přehrála jednoznačně 552-518. Na 2:0 zvýšila Dana Viková výhrou 531-504 nad Holcovou. Petra Abelová, která v základní sestavě jičínského týmu nahradila, v zahraničí si plnící studijní povinnosti Martinu Tomáškovou, podala rovněž spolehlivý výkon. Bohužel těsně o 11 kuželek nakonec podlehla. Po první polovině utkání se tak Jičín ujal vedení 2:1 s nečekaným náskokem 50 kuželek.

Jičínské hráčky kontrolovaly průběh utkání i v dalším průběhu. Po třech drahách vedla jak Lenka Hrdinová, tak M.Kvasničková nad svými soupeřkami 2:1 a vedení hostí tak neohrožoval ani výraznější náskok Ševčíkové nad M.Kolářovou. Před závěrečnou drahou zápasu se rozdíl ve prospěch hostujícího družstva zvýšil dokonce na 60 kuželek. Jičín tak sahal po překvapivém vítězství, ale bohužel nedosáhl. I takovýto poměrně uklidňující náskok se dá ztratit během 90 hodů. Výrazné zlepšené poslední dráhy v podání Lenky Kalové a Kamily Šmerdové, při vyrovnaných výkonech nejlepší hráčky utkání Zdeňky Ševčíkové, znamenaly obrat výsledku o jedinou kuželku! Jičín tak podlehl 3:5 5206-5027. Nejlepší hráčkou Jičína v nádherném utkání se smutným koncem byla Lenka Hrdinová, která 554 poraženými kuželkami opět potvrdila svou velmi dobrou formu, která ji vynesla již na 6.místo mezi jednotlivkyněmi v celé soutěži!

Po smolné prohře si bude Jičín snažit zpravit chuť v prestižním východočeském derby s SKK Náchod, které začíná na kuželně V Lipách v sobotu od 10 hodin.