Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky nadělily Náchodu „kanára“

23. 4. 2008 | Ženy A | 21. kolo | J. Kapucián

V utkání předposledního kola nejvyšší kuželkářské soutěže hostily ženy SKK Jičín ve Východočeském derby odvěkého rivala z Náchoda. Jičín po třech venkovních utkáních hrál konečně doma a především po smolné prohře o kuželku v Blansku chtěl body do tabulky. V úvodu utkání sehrála zajímavý souboj Martina Hrdinová s Eliškou Rinnovou. Hrdinová vyhrála první dráhu, na druhé se soupeřky rozešly smírně a na třetí se tahaly o každou kuželku. Koncovka však vyzněla jednoznačně pro kapitánku domácích 530-489. Na vedlejších drahách si poradila Maruška Kvasničková s Anetou Cvejnovou v poměru 491-473 a Jčín vedl 2:0.

V prostřední části utkání Dana Viková prohrála první dráhu s Miladou Vostřezovou výrazným rozdílem a druhou naopak smolně o jedinou kuželku. Pak však ukázala, jak se bojuje a otočila vývoj duelu na 483-470 ve svůj prospěch. Marie Kolářová měla pomalejší rozjezd proti Iloně Bezdíčkové, ale pak se jí dařilo a počítadlo se jí zastavilo až na hodnotě 526 poražených kuželek. Stav utkání 4:0.
Na závěr nastoupila Lenka Hrdinová proti Evě Majerové a předvedla jak se bojuje o místo v nominaci na Mistrovství světa, když shodila nejlepší výkon dne 552 poražených kuželek. V závěrečném duelu dovršila výhrou o 8 kuželek nad Janou Majerovou Martina Tomášková dokonalý triumf Jičína. Náchod odjel poražen rozdílem třídy s „kanárem“ po výsledku 0:8.

V posledním kole, 10. května se jičínské kuželkářky představí domácím příznivcům v souboji ze Zábřehem B.