Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky zvítězily v Blansku o 12 kuželek !

1. 10. 2008 | Ženy A | 1. kolo |

Další drama na půdě soupeře předvedly kuželkářky SKK Jičín v nejvyšší soutěži žen. Po smolné předehrávce třetího kola na pražské Konstruktivě, kde je dělilo pouhých 14 kuželek od vítězství, nyní napínaly příznivce až do samého závěru v Blansku. Domácí celek tu byl favoritem, ale jičínské hráčky chtěli navázat na výhru ze semifinále Českého poháru.

Po první části zápasu šli do vedení jičínské hráčky, když vedení 2:1 zařídili Martina Hrdinová 522 a Dana Viková 541. Jičín vedl těsně o 14 kuželek, když na straně domácích zahrála výborně Z. Musilová 558.

Ve druhé části utkání, které se hrálo přes všech šest drah držel Jičín náskok pěti kuželek po první dráze. Poté však přišel nápor domácích, a během dalších třiceti hodů se dostalo Blansko do vedení o 18 kuželek. Na předposlední dráze přidaly domácí kuželkářky dalších devět kuželek ke svému náskoku.

Na závěrečné dráze však kompletní jičínské trio Kolářová, Abelová a L. Hrdinová skvěle zabojovalo a dokázalo utkání zvrátit definitivně o 12 kuželek na stranu Jičína. Nejlepší hráčkou Jičína i celého utkání se stala Petra Abelová 558 a to zejména díky vynikající závěrečné dráze 160, kterou předvedla opravdu v pravý okamžik. Vyrovnanější celek Jičína tak zvítězil 6:2 a v sobotu přivítá doma od 10 hodin mistrovskou Slavii Praha.