Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželna viděla historické vítězství Jičína nad Slávií

1. 10. 2008 | Ženy A | 2. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala o víkendu zápasy druhého kola a jičínská kuželna, zcela zaplněná příznivci, byla svědkem souboje domácích hráček s několikanásobným mistrem ČR Slávií Praha. Domácí kuželkářky sehrály se Slávií v domácím prostředí již několik vyrovnaných duelů, ale bodovat se jim zatím nepodařilo. Tentokráte se však v Jičíně zrodilo překvapení kola. Domácí ženy navázaly na minulé vítězství z Blanska a překvapivě zvítězily 6:2!

Jak se historická výhra rodila? Martina Hrdinová zahrála výborně, 549 kuželek a porazila Šárku Markovou, naopak Maruška Kvasničková podlehla výborně hrající Daně Žďárové 499-542. Po úvodní rundě byl stav nerozhodný 1:1 a 8 kuželek do plusu pro hostující hráčky.

V prostřední části utkání se představila Helena Gruszková proti Daně Vikové, která na první dráze výrazně podlehla. Na všech dalších však zabojovala a ještě dokázala obrátit souboj na 3:1 ve svůj prospěch a nahrát 11 kuželek do plusu. Na vedlejších drahách navíc kralovala Maruška Kolářová, která si nadělila krásný dárek k narozeninám, v podobě osobního rekordu na domácích drahách (555 kuželek). Stav utkání se tak vyvíjel nečekaně příznivě pro domácí - 3:1 a +31 kuželek.

V závěru se očekával nápor Slávie. Za mohutného povzbuzování domácího publika se po dvou nevýrazných výkonech v pravou chvíli dokonale chytila Lenka Hrdinová 569(!), která výrazně porazila Vlaďku Šťastnou a zároveň si zlepšila na domácích drahách osobní maximum. Petra Abelová jistila výhru celého týmu, když jen těsně 494-504 podlehla Růženě Smrčkové a tak se zrodilo historické vítězství Jičína nad Slávií 6:2. Jičínské ženy si tak dokonale zvedly sebevědomí před svou cestou do Záhřebu, kde budou reprezentovat Českou republiku již potřetí v řadě v evropských pohárech.