Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželna viděla historické vítězství Jičína nad Slávií

1. 10. 2008 | Ženy A | 2. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala o víkendu zápasy druhého kola a jičínská kuželna, zcela zaplněná příznivci, byla svědkem souboje domácích hráček s několikanásobným mistrem ČR Slávií Praha. Domácí kuželkářky sehrály se Slávií v domácím prostředí již několik vyrovnaných duelů, ale bodovat se jim zatím nepodařilo. Tentokráte se však v Jičíně zrodilo překvapení kola. Domácí ženy navázaly na minulé vítězství z Blanska a překvapivě zvítězily 6:2!

Jak se historická výhra rodila? Martina Hrdinová zahrála výborně, 549 kuželek a porazila Šárku Markovou, naopak Maruška Kvasničková podlehla výborně hrající Daně Žďárové 499-542. Po úvodní rundě byl stav nerozhodný 1:1 a 8 kuželek do plusu pro hostující hráčky.

V prostřední části utkání se představila Helena Gruszková proti Daně Vikové, která na první dráze výrazně podlehla. Na všech dalších však zabojovala a ještě dokázala obrátit souboj na 3:1 ve svůj prospěch a nahrát 11 kuželek do plusu. Na vedlejších drahách navíc kralovala Maruška Kolářová, která si nadělila krásný dárek k narozeninám, v podobě osobního rekordu na domácích drahách (555 kuželek). Stav utkání se tak vyvíjel nečekaně příznivě pro domácí - 3:1 a +31 kuželek.

V závěru se očekával nápor Slávie. Za mohutného povzbuzování domácího publika se po dvou nevýrazných výkonech v pravou chvíli dokonale chytila Lenka Hrdinová 569(!), která výrazně porazila Vlaďku Šťastnou a zároveň si zlepšila na domácích drahách osobní maximum. Petra Abelová jistila výhru celého týmu, když jen těsně 494-504 podlehla Růženě Smrčkové a tak se zrodilo historické vítězství Jičína nad Slávií 6:2. Jičínské ženy si tak dokonale zvedly sebevědomí před svou cestou do Záhřebu, kde budou reprezentovat Českou republiku již potřetí v řadě v evropských pohárech.