Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři pokračovali v drancování Prahy

1. 10. 2008 | Muži A | 3. kolo |

Nečekanou výhru na čtyřdráze pražské Slávie se Slavojem druholigoví kuželkáři SKK Jičín potvrdili i v obou utkáních tohoto týdne. Nejprve se představili v pražském Braníku na šestidráze Konstruktivy Praha, jednoho z aspirantů na postup do 1.ligy. Na této kuželně se Jičínu dlouhodobě nedaří, ale tentokráte prokletí zdejších drah prolomil.

Domácí nasadili na úvod velice silnou dvojici Borkovec – Zahrádka a o to větší bylo jejich překvapení když jičínské duo Kapucián a Josef Vejvara drželo krok. Po šedesáti hodech vedli oba domácí hráči, ale druhá poloviny startu patřila Jičínským. Na třetí dráze udeřil Josef Vejvara 566 a v koncovce si výhru o 16 kuželek pohlídal. Na vedlejších sváděli vynikající souboj Borkovec s Kapuciánem. Ve strhujícím finiši (poslední dráha 169-160!) strhl vítězství poměrem 613-608 na stranu Jičína Kapucián, když si vytvořil nový osobní rekord. Stav utkání 0:2 a 21 kuželek ve prospěch Jičína.

I prostřední část utkání nabídla dramatické duely. Zpočátku vedli domácí, jičínští však měli lepší druhou polovinu. Roman Bureš přidává třetí bod Jičína po výhře 534-521. Pavel Louda výborně shazuje předposledním hodem existenci a posledním hodem do plných potřebuje sedmičku na vítězství. Bohužel padá jen pět kuželek a tak prohrává nejtěsnějším rozdílem 551-552. Jičín tak vede 3:1 a o 33 kuželek.

Koncovka je infarktovou záležitostí. Domácí zahajují náporem a brzy smazávají svoji ztrátu. Naopak po druhé dráze jdou do vedení až o 30 kuželek. Poté se však probouzí Jiří Vejvara a opět přibližuje Jičín domácím. Na poslední dráze se vzpamatovává i nevýrazný Soukup 512 a Vejvara ve strhující koncovce nahrává na Doubravu kuželku za kuželkou. Drama vrcholí. Předposledním hodem hází Jiří Vejvara hodovou devítku a propuká jičínská radost. SKK Jičín vítězí 6:2 o 4 kuželky!