Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B prolomili prokletí domácích drah

20. 10. 2008 | Muži B | 5. kolo |

K utkání 5.kola 3.kuželkářské ligy mužů nastupovali hráči SKK Jičín s obavami i odhodláním zároveň. Venku sice ještě neprohráli, ale doma nezískali ani bod. Ani tentokrát to po první dvojici nevypadalo dobře. Němec přehrál Pavla Kříže s přehledem 543-503 a když ani Jiří Brumlich (496) neporazil svého soupeře, bylo to 0:2 a o 62 kuželek. Prostřední část utkání však přinesla zlom.

Nejlepší hráč domácích Vladimír Řehák trestal chyby soupeře každým hodem a nakonec po krásném výkonu 549 bodů nahrál 76 kuželek. Vedle hrál o důležitý bod Vladimír Pavlata. Po třech vyrovnaných drahách měl lehce navrch hostující Kohout, ale na poslední dráze Vláďa nekompromisně rozhodl 142:112. Domácí tak v prostřední části dokázali otočit z -62 na +49 kuželek ve svůj prospěch!
Na vítězství ale domácí potřebovali přidat ještě bod. Kolínský Pelák ho dát nechtěl. Na první dráze si nahrál příjemný náskok, další dvě byly slabší, ale na poslední zas zabral a Jaroslava Kříže porazil. O vítězství domácích nakonec rozhodoval Křivka. Stejně jako v minulém kole proti Jablonci hrál to co potřeboval a když zvládl koncovky na prvních třech drahách, bylo rozhodnuto. Domácí tak zlomili prokletí svých drah, i když Kolín jim to svým slabým výkonem značně ulehčil. O svátečním úterý čeká hráče SKK Jičín B utkání na půdě nováčka soutěže z Červeného Kostelce.