Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři zle potrápili exligové Rokycany

20. 10. 2008 | Muži A | 5. kolo |

K utkání 5.kola 2.kuželkářské ligy zajížděli hráči SKK Jičín do západočeských Rokycan, na půdu loni prvoligového celku s cílem navázat na vydařené výkony z venkovních utkání a pokusit se bojovat o bod. Utkání nabídlo velice vyrovnanou podívanou, když se skóre přelévalo z jedné strany na druhou a žádné družstvo si nevytvořilo náskok větší jak 40 kuželek. Na straně Jičína zahájil utkání Jiří Vejvara, kterému přes velice slušný výkon unikly body těsně v koncovkách tří úvodních drah. Na té závěrečné však ještě dokázal získat pro Jičín náskok 6 kuželek. To Pavel Louda si již bod pro tým nenechal uniknout, když v dramatické koncovce uhájil za stavu 2:2 na dráhy výhru 535-527. Jičín tak po první třetině utkání vedl za stavu1:1 o 14 kuželek.

Prostřední část měl Jičín slabší a Rokycany toho využili k obratu ve vývoji utkání. Josef Vejvara bojoval o vítězství až do předposledního hodu(!), ale štěstěna se přiklonila v poměru 541-535 na stranu domácího Enžla. Na vedlejších drahách neprolomil trápení posledních týdnů Kapucián, ale výborně jej zastoupil na druhé šedesátce, při své ligové premiéře mezi muži dorostenec Petr Portyš. Šedesát hodů zvládl bez jediného újezdu a porazil velice pěkných 279 kuželek! Jičín tak byl stále v těsném kontaktu za domácími, kteří sice vedli 3:1, ale jen o 18 kuželek.
O strhují koncovku se postarali ve vzájemných duelech Šilhavý-Bureš a Honsa-Soukup. První třicítka vyšla lépe domácím, druhá naopak jičínským a během té třetí se Jičín dostal do těsného vedení. Před poslední drahou měl Jičín k dobru 3 kuželky a útočil na zisk bodu. Bohužel koncovku zvládli lépe hosté, když se přestalo dařit Soukupovi a ani parádních 570 Romana Bureše na vytoužený bod nestačilo. Rokycany vítězí nakonec 6:2 o 25 kuželek, ale Jičín rozhodně nezklamal a postavení v horní polovině tabulky budou chtít hráči SKK potvrdit v sobotu od 13:30 na domácích drahách proti Českým Velenicím.