Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželna se otřásala v základech - SKK Jičín porazil Trnovany!

23. 3. 2009 | Muži A | 18. kolo | J. Kapucián

K utkání 18.kola 2.kuželkářské ligy nastoupili hráči SKK Jičín proti druhému celku tabulky KK Hvězdě Trnovany ve značně kombinované sestavě. Oddíl se snaží udělat maximum pro záchranu svého „B“ týmu v 3.lize, a tak využil možnosti přeřadit dva hráče ze soupisky vyššího celku na soupisku týmu hrajícího nižší soutěž. Samozřejmě se jednalo o dva momentálně nejlepší hráče, Jiřího Vejvaru a kapitána Romana Bureše. Tyto dva hráče základní sestavy se pokusili pro tentokrát zastoupit Pavel Kříž a dorostenec Petr Portyš. Jak se později ukázalo, podařilo se jim to nad všechna očekávání. Zkušení hosté byli v Jičíně favority. Při zaváhání vedoucího Vrchlabí v Sadské je výhra navíc mohla přiblížit k vedoucímu celku na pouhé 2 body. Na úvod utkání získal pro hosty dle předpokladů první bod Pavel Kaan, výhrou 528-481 nad trápícím se Lukášem Vikem. Na vedlejších drahách však zaskakující Pavel Kříž odehrál své nejlepší letošní utkání na domácí půdě! Po vyrovnaném výkonu na všech drahách jednoznačně zvítězil 543-505 nad Jakubem Němcem a vyrovnal tak stav utkání na 1:1. Oba týmy dělilo pouhých 9 kuželek. V prostřední části utkání hosté zaspali úvod svých soubojů a toho dokonale využili Jiří Kapucián a Petr Portyš. Již během úvodních třiceti hodů otočili skóre na stranu Jičína. Jiří Kapucián si rovněž vylepšil své letošní domácí maximum a zdolal přesvědčivě 531-502 Zdeňka Kandla. Další bod přidal i dorostenec Petr Portyš po výhře 502-475 (hostím nepomohlo ani střídání). Opět ukázal, že při zápasech za „A“ tým mužů ze sebe dokáže dostat maximum. Jičín tak překvapivě vedl 3:1 o 47 kuželek.

Jičínská kuželna bouřila, a to se teprve schylovalo k infarktové koncovce. Hosté se rozhodně nevzdávali a oba jejich dotahováci předváděli velice jistou hru. Během první třicítky ztratili Jaroslav Soukup a Josef Vejvara pouhých 9 kuželek a Jičín tak stále udržoval příjemný náskok. Na dalších dvou drahách však tlak hostí sílil a před závěrečnou drahou se jim podařilo náskok Jičína smazat!
Utkání gradovalo. Kdo vyhraje poslední dráhy – zvítězí. Obrovská bojovnost a báječné publikum dokázalo z jičínských hráčů dostat maximum. Josef Vejvara skvěle drží ulici, Jaroslav Soukup hned dvakrát dokáže fantasticky proti hodové devítce soupeře v dorážce odpovědět rovněž hodovkou! Hosté sice oba duely těsně vyhrávají: Zemánek 563-557 nad Soukupem (čtvrtý a sedmý nejlepší výkon letošní druholigové sezóny na kuželně V Lipách) a Koubek 548-532 s Vejvarou, ale jičínský tandem za obrovské podpory spoluhráčů a celého hlediště tlak ustál a dovedl jedno z nejkrásnějších utkání poslední doby do vítězného konce. Závěrečné dráhy 149 a 151 znamenají vítězství jičínských barev 5:3 o 25 kuželek!
Hodně náročný program čeká tým v následujících dnech. Ve čtvrtek se představí v předehrávce v liberecké Tipsport aréně proti místní Lokomotivě a v sobotu jej čeká dlouhá cesta na česko-rakouské hranice do Českých Velenic. Za dané situace bude každý bod cenným úsěchem.