Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři dvakrát na štítě

30. 3. 2009 | Muži A | 19. kolo | J. Kapucián

Hodně náročný program čekal během uplynulého týdne kuželkáře SKK Jičín. Nejprve se představili ve čtvrtek v podvečer v liberecké Tipsport Aréně a v sobotu je čekala dlouhá cesta na česko-rakouské hranice do Českých Velenic. Stejně jako před týdnem se Jičín musel obejít bez dvou nejlepších hráčů - Jiřího Vejvary a kapitána Romana Bureše, neboť oddíl se snaží udělat maximum pro záchranu svého B týmu v 3.lize, a tak využil možnosti přeřadit dva hráče ze soupisky vyššího celku na soupisku týmu hrajícího nižší soutěž. V Liberci se zachraňující Lokomotiva proti Jičínu vytáhla, když její hráči předvedli druhý nejlepší výkon kuželny v této sezóně - 3477 shozených kuželek. Domácí byli vyrovnanější, když všichni pokořili hranici 560 poražených kuželek a jejich vítězství 7:1 je zcela zasloužené. Vydařené individuální výkony předvedli v dresu SKK Jičín Pavel Kříž 578, Jaroslav Soukup 579 a Josef Vejvara, který vybojoval čestný bod. Nadějně se opět prezentoval dorostenec Petr Portyš 544.

V Českých Velenicích získali domácí náskok díky výbornému výkonu Karla Ševčíka (581) hned v úvodním souboji. Na 1:1 však dokázal vyrovnat Josef Vejvara (550). V prostřední části utkání dokázal Jičín udržet vyrovnané skóre zásluhou Jaroslava Soukupa 558, ale koncovku již měli pod kontrolou domácí hráči, kteří dovedli zápas do vítězného konce v poměru 6:2.
V sobotu se pokusí Jičín navázat na výborný výkon z posledního domácího zápasu i proti exligovému týmu Vltavanu Loučovice. Utkání začíná na kuželně V Lipách od 13:30 hodin.