Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky deklasovaly vicemistra o 176 kuželek!

8. 4. 2009 | Ženy A | 20. kolo | J. Kapucián

S velkým očekáváním nastupovaly proti sobě v utkání 20.kola nejvyšší kuželkářské ligy žen hráčky třetího celku tabulky SKK Jičín a druhého KK Zábřeh. V případě úspěchu by se domácí tým hodně přiblížil medaili, naopak hostující hráčky by si prakticky zajistily stříbro. Čekala se vyrovnaná bitva o každou kuželku, což potvrdily úvodní souboje. Na straně domácích zahájila zápas výborně kapitánka Martina Hrdinová, když si s přehledem poradila s Ollingerovou po výborném výkonu 558-502. Na vedlejších drahách však kontrovala v dresu hostujícího celku reprezentantka Dana Wiedermannová ml. 562, která měla vynikající zejména druhou polovinu startu (295). Dorostenka Nela Pristandová, která musela v základní sestavě nahradit, pracovní povinnosti si plnící Marii Kvasničkovou, však podala vyrovnaný bojovný výkon a Jičín tak za nerozhodného stavu 1:1 ztrácel pouhých 18 kuželek.

Drama pokračovalo. Velkou bitvu v prostřední části utkání proti sobě svedly domácí Marie Kolářová s Helenou Sobčákovou. Jičínská hráčka ještě před závěrečnou dorážkou vedla, ale posledních 15 hodů odehrála soupeřka jako pokropená živou vodou a duel dokázala strhnout na svou stranu o pouhých 5 kuželek 499-494. Velice dobrou formu však potvrdila v souboji s Jitkou Killarovou Dana Viková 532, která nejenže vyrovnala na 2:2, ale dostala Jičín do vedení o 31 kuželek!
Na závěr nasadily hosté nadějnou dorostenku Silvii Horňákovou a zkušenou Danu Wiedermannovou st. Ty se však nestačily divit! Již na úvodní dráze ztratily na domácí tandem Lenka Hrdinová – Petra Abelová 54 kuželek! Z toho se soupeřky již nevzpamatovaly a domácí kuželkářky přidávaly další kuželky navrch. Petra Abelová si nakonec poradila s nejostřílenější hráčkou soupeřek 506-492 a Lenka Hrdinová pečetila výhru Jičína 6:2 vynikajícím výkonem 569 poražených kuželek, z čehož se soupeřka naprosto položila. V koncovce se tak žádné drama nekonalo. Jičín vítězí nad několikanásobným vicemistrem ČR nakonec rozdílem třídy, o naprosto nečekaných 176 kuželek. V posledních dvou utkáních v Zábřehu s B týmem a doma s Náchodem tak stačí k jistotě bronzových medailí hráčkám SKK Jičín zisk dvou bodů!