Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři se rozloučili se sezónou proti Hazlovu

5. 5. 2009 | Muži A | 22. kolo | J. Kapucián

Utkání závěrečného kola 2.kuželkářské ligy mužů se kombinovanému týmu SKK Jičín nevydařilo. Proti západočeskému Hazlovu nevyšel domácím úvod, když se na předchozí výborný výkon nepodařilo navázat Agatonu Plaňaskému, kterého tentokráte střídal Petr Portyš a společně podlehli Bulantovi 472-495. Bod nezískal ani Lukáš Vik, který nestačil 497-513 na Špringse. Jičín se však nevzdával. V prostřední části utkání chtěl vyrovnat. Hodně vydřený bod získal Pavel Kříž výhrou 488-476 nad Charvátem a velice blízko k němu měl i Jiří Kapucián. Nakonec však v souboji, kde se hráči několikrát vystřídali ve vedení, získal po dvou hodových devítkách v posledních 7 hodech, těsnou výhru 516-509 hazlovský Maršál. Ani za stavu 1:3 však domácí bitvu nevzdávali. Oba týmy dělilo hratelných 34 kuželek.

Závěrečné souboje zahájili Jaroslav Soukup s Josefem Vejvarou velkým náporem. Oba své hráče na úvodní dráze přehráli a dokázali snížit rozdíl mezi oběma celky na pouhých 5 kuželek! Zdálo se, že se schyluje k dalšímu obratu na jičínských drahách . Bohužel pro domácí přichází na další dráze výrazný útlum a hosté se opět dostávají na koně. Domácí tentokrát na obrat nemají. Josef vejvara prohrává s nejlepším hráčem utkání Miškovským 512-541 a Jaroslav Soukup alespoň koriguje 514-509 na konečných 2:6.
V konečném účtování tak patří Jičínu 8.příčka, přestože se po většinu sezóny pohyboval v horní polovině tabulky. Po přeřazení dvou nejlepších hráčů Romana Bureše a Jiřího Vejvary do B týmu, kteří pomohli k záchraně 3.ligy, již Jičín na jaře nebyl tak nebezpečný jako ve vydařené podzimní části. Příležitost nasbírat zkušenosti však dostalo jičínské mládí, což je jistě velká investice do budoucna.