Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězný obrat kuželkářek SKK Jičín s Neratovicemi

21. 10. 2009 | Ženy A | 5. kolo | J. Kapucián

Jičín – V utkání 5.kola nejvyšší domácí soutěže se kuželkářky SKK Jičín snažily zastavit v rozletu nováčka z Neratovic, který dokázal překvapivě vytěžit z dvou posledních zápasů maximum čtyř bodů. Utkání se však vyvíjelo od samého začátku velice vyrovnaně a dlouho nebylo jasné, kdo dosáhne na dva body. Úvodní souboj sice vyhrála Martina Hrdinová, se slabě hrající soupeřkou 490-460, ale hostující Lucie Holubová velice vydařeným výkonem 518 bodů vyrovnala na 1:1 a tím ještě zvýšila odhodlání hostujících hráček po úspěchu.

Téměř infarktové koncovky byly k vidění v dalších dvou duelech. Dana Viková vedla před závěrečnou drahou 2:1 na setové body v duelu s Renatou Vystrčilovou, ale na celkově poražené kuželky byl souboj vyrovnán! Závěrečnou dráhu zvládla nad očekávání (140) hostující hráčka a po výhře 519-507 vybojovala bod pro Neratovice. Až do posledního hodu se na vedlejších drahách přetahovaly o vítězství v nejkvalitnějším duelu utkání Marie Kolářová s Petrou Jechovou. Jičínská hráčka před závěrečnou třicítkou prohrávala 1:2, ale o pouhých pět kuželek! Závěrečnou dráhu zahrála výborně – 138, ale ani to na zvrat duelu nestačilo, jelikož Jechová zaostala o jedinou kuželku a celkově tak získala další bod pro hosty po těsném vítězství 524-520.
Ve 2/3 utkání se tak zrodilo překvapivé skóre 3:1 pro Neratovice. Oba celky však dělila jediná kuželka! Nelehká situace pro Lenku Hrdinovou s Petrou Abelovou, které musely obě uspět ve svých duelech, aby Jičín dokázal otočit skóre na svou stranu.
S těžkým úkolem si jičínské hráčky poradily na jedničku. Hned na první dráze zahájily velkým náporem a dokonale zlomily odpor soupeřek! V jisté hře pokračovaly i na dalších drahách a díky výhrám 519-494 a 517-447 dovedly utkání k důležité výhře Jičína v poměru 5:3.
V sobotu od 10 hodin se kuželkářky SKK Jičín budou snažit bodově navázat na souboj s Neratovicemi i proti pražské Konstruktivě.