Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři blízko bodu v Kutné Hoře

2. 11. 2009 | Muži A | 7. kolo | J. Kapucián

Jičín – V utkání 7.kola 2.kuželkářské ligy se hráči SKK Jičín představili v Kutné Hoře proti domácí Spartě. A domácí družstvo se jim podařilo v úvodu dokonale zaskočit. Josef Vejvara po vydařeném výkonu zvítězil 555-529 nad Zdeňkem Rajchmanem a další kuželky k náskoku SKK Jičín přidal i Jiří Vejvara po nejlepším výkonu na straně hostí, když porazil 582 kuželek. Bohužel ani tento nához však nestačil na zisk bodu! Po dvou těsných prohrách a jednoznačném vítězství v dílčích třicítkách musel alespoň o kuželku porazit svého soupeře na poslední dráze. Oba borci předváděli strhující souboj, ve kterém Jiří Vejvara přeci jen získal mírný náskok. Holý však tři hody před koncem shodil těžkou figuru a předposledním hodovou devítku! Vejvara tak musel předposledním hodem zavřít “plzeň”. Povedlo se! A na závěrečný hod soupeře odpovědět minimálně čtyřmi poraženými kuželkami. Bohužel padla smolná trojka ze středu a remíza na této dráze určila bod v poměru 2,5:1,5 domácímu hráči, přestože porazil o 31 kuželek méně! Hodně kruté z pohledu hostujícího hráče. Stav utkání 1:1, ale Jičín vede o 57 kuželek!

Na tomto rozdílu nic nezměnily ani následující souboje. Petr Portyš prakticky po celou dobu souboje s Václavem Puflerem vedl a ani finiš domácího hráče nic nezměnil zisku dalšího bodu pro Jičín po výhře 537-525. Naopak zdravotně indisponovaný kapitán Jičína Roman Bureš přes 540 o 12 kuželek svému soupeři podlehl a tak bylo opět vyrovnáno 2:2 a Jičín přesně na kuželku uhájil náskok z úvodní třetiny utkání!
Závěrečný nápor domácích však byl zdrcující (599+556), přestože právě oni byli pod tlakem a museli dotahovat. Naopak Jaroslavu Soukupovi (521) a Pavlu Loudovi (536) se nedařilo zdaleka podle představ. Na třetích drahách se jičínské dvojici podařilo zastavit nápor domácích a před závěrečnou třicítkou byl rozdíl mezi oběma celky pouhých 21 kuželek. Bohužel již ve prospěch domácích, ale Jičín měl stále více než reálnou šanci na remízu. Bohužel nepovedlo se a z Kutné Hory odjíždí hráči SKK nakonec s porážkou 2:6 o 41 kuželek.
Jičín odehrál dobré utkání a k zisku bodu chybělo opravdu málo. Přes druhou porážku v řadě Jičín udržel o pomocné body pátou příčku tabulky, ale hájit jí bude v sobotu od 13:30 proti týmu z elitního kvarteta ligy, které si dělá zálusk na postup - Hvězdě Trnovany.