Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři porazili Trnovany 5:3

9. 11. 2009 | Muži A | 8. kolo | J. Kapucián

Jičín – K utkání 8.kola 2.kuželkářské ligy zavítal na kuželnu V Lipách tým z elitního kvarteta ligy, který si minimálně před začátkem sezóny dělal zálusk na postup, a to Hvězda Trnovany. Hráči domácího SKK Jičín však po dvou porážkách v řadě nutně potřebovali bodovat a do utkání šli maximálně koncentrováni. To se také odrazilo ve výborném vstupu do utkání. Josef Vejvara po nejlepším domácím výkonu sezóny 561 poražených kuželek získal nejenom bod, ale především výrazný náskok v celkově poražených kuželkách pro SKK Jičín. Pavel Louda sváděl krásný souboj s nejzkušenějším hráčem hostí Pavlem Kaanem a nakonec jej od zisku bodu dělila jen troška štěstí a dvě kuželky 543-545! Stav utkání tedy 1:1 při slibném náskoku domácích 65 kuželek.

V prostřední části zápasu přidal další kuželky ve prospěch domácích po spolehlivém výkonu 542 shozených kuželek Jiří Vejvara a zastupující Jaroslav Kazda dokázal udržet přijatelný odstup 488-525 od Milana Stránského. Stav utkání 2:2 a Jičín navýšil náskok na 80 kuželek.
Hosté tak stále drželi více než reálné šance na konečnou remízu a utkání mělo dramatický náboj až do posledních hodů. V závěrečných velice vyrovnaných soubojích se o to zasloužili Jaroslav Soukup s Miroslavem Náhlovským a Roman Bureš s Josefem Šálkem. Roman Bureš nehrál ve své obvyklé pohodě a nakonec podlehl 505-511. Ale Jaroslav Soukup si dokázal v úvodu poslední dorážky vybudovat drobný náskok, po sérii tří osmiček a následném okamžitém doražení zbývající kuželky, který uhájil až do samého závěru 526-515. Jičín se tak mohl radovat z cenného vítězství proti velice nebezpečnému soupeři v poměru 5:3 po dalším vydařeném týmovém výkonu 3165 poražených kuželek.
Další utkání sehraje tým SKK v severočeském Duchcově, který je ve výborné formě a s pražskou Konstruktivou se pere o špici tabulky.