Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína řádně zatápěli favorizovaém Duchcovu

17. 11. 2009 | Muži A | 9. kolo | J. Kapucián

Jičín – K utkání 9.kola 2.kuželkářské ligy cestovali hráči SKK Jičín do severočeského Duchcova, který je ve výborné formě a s pražskou Konstruktivou se pere o postup. Jičín zde pravidelně hraje poměrně vyrovnané souboje a nejinak tomu bylo i nyní, přestože se navíc musel obejít bez zdravotně indisponovaného Pavla Loudy. O úvod z říše snů se postarali Jiří Vejvara a Jaroslav Soukup. Hned na první dráze vyvinuli na soupeře značný tlak a vybojovali si slibný náskok. Jaroslav Soukup donutil Jakuba Dařílka ke střídání a přestože druhá polovina jeho startu již nebyla tak kvalitní jako první, získal vysoké vítězství 537-478. Jiří Vejvara na druhé dráze vybojoval remízu a na třetí skvěle hrajícímu Miloši Civínovi podlehl, čímž byl stav souboje srovnán na 1,5:1,5. O vítězi se tak rozhodovalo až při závěrečné třicítce a to dokonce až posledním hodem! Jiří Vejvara uhájil na této dráze výhru o 1 kuželku a tím získal i bod pro družstvo za výhru 2,5:1,5 bodu, přestože nejlepšímu hráči utkání v nejkvalitnějším duelu dne podlehl 561-580. Jičín tak vedl na půdě jednoznačného favorita 2:0 o více jak čtyřicet kuželek.

Prostřední část utkání zahájili domácí náporem a začali pomalu smazávat náskok Jičína. Velkou smůlu měl Petr Portyš, který v souboji s dorosteneckým reprezentantem Janem Endrštem hrál velice dobře, ale body na jednotlivých drahách mu vždy těsně unikly. Nakonec podlehl 545-565. Bohužel svůj den neměl Roman Bureš, který zůstal za očekáváním a podlehl zkušenému Daliboru Dařílkovi 517-551. Domácí tak vyrovnali na 2:2, ale rozdíl mezi oběma celky byl pouhých 11 kuželek.
Vstup do závěrečných duelů však vyšel výrazně lépe domácím, kteří hned na úvodní dráze získali slibný náskok a až v tomto momentě zlomili odpor Jičína. Josef Vejvara ještě ve druhé polovině svého startu pěkně zabojoval, ale o bod v duelu s Josefem Pechou jej připravila jedniná kuželka 546-547. Jiří Kapucián bohužel nedokázal čelit náporu dobře hrajícího Aleše Hilzensauera a po vysoké prohře 512-572 tak nakonec domácí otočili výsledek na konečných 6:2 ve svůj prospěch. Výhra je tak při zaváhání pražské Konstruktivy posunula do čela tabulky! Jičín však zanechal na severu Čech po celkovém výkonu 3221 shozených kuželek dobrý dojem. Po týdenní přestávce budou hráči SKK chtít 28. listopadu 100% bodovat v hodě důležitém střetnutí na domácí kuželně proti sousedovi z tabulky Lokomotivě Tábor.