Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářská houpačka v Rokycanech bod nepřinesla

9. 12. 2009 | Muži A | 11. kolo | J. Kapucián

K závěrečnému utkání podzimní části 2.kuželkářské ligy mužů zajížděli hráči SKK Jičín do Rokycan, kde si hodně věřili na zisk některého z bodů, přestože se museli obejít bez Pavla Loudy. Toho v utkání plném zvratů nahradil při své premiéře za A tým mužů Tomáš Kottvald. A úvod mu vyšel velice dobře, když v polovině svého startu vedl 2:0 na dráhy a domácího hráče donutil ke střídání. To však domácí vyšlo skvěle, když Václav Furst na 60HS téměž atakoval hranici tří set bodů a při výpadku Kottvalda na poslední dráze otočil duel na 538-495 ve prospěch domácích. Naštěstí Josef Vejvara po nepříliš jistém začátku zabojoval a výhrou 530-520 vyrovnal na 1:1. Jičín ztrácel přijatelných 33 kuželek.

Prostřední část zahájili drtivým náporem jičínských barev Jaroslav Soukup a Jiří Kapucián. Když po šedesáti hodech dokázali porazit 323 a 285 kuželek, rázem se nejen skóre, Jičín vedl o 55 kuželek, ale i nálada v hledišti a na střídačce otočila o 360 stupňů! Bohužel všem zvratům ještě nebyl konec. Domácí se opět zvedli a postupně snižovali manko. Soukup bohužel při druhé šedesátce doplatil na slabší kondici. Ukázalo se, jak nevyzpytatelné kuželky mohou být, když na druhých 60 hodů shodil o neuvěřitelných 95 kuželek méně - 228! V součtu však velice pěkných 551 přineslo další bod pro Jičín a nemusel být v prosřední části utkání jediný. Jiří Kapucián však předposledním hodem minul dvojici kuželek a nakonec mu výhra nad výborně hrajícím Enžlem unikla. Při vyrovnaném poměru drah, díky výhře 572-544, bral body domácí hráč a skóre bylo vyrovnáno na 2:2. Bohužel na kuželky již opět vedli domácí.
V koncovkách se domácí opírají o druhého nejlepšího hráče soutěže Pavla Honsu, který i tentokrát zahájil výborně a po polovině svého startu měl na svém kontě více, jak tři sta poražených kuželek! V tento moment vedli domácí již rozdílem více, jak 70ti kuželek. Jiří Vejvara a Roman Bureš však bojovali ze všech sil a po skvělé sérii hodů v dorážce a několika hodových devítkách se přiblížili na rozdíl pouhých 11 kuželek. Blíže ale již ne. Přestože Roman Bureš zvítězil 541-520, Jiří Vejvara přes nejlepší výkon v dresu Jičína podlehl nejlepšímu hráči zápasu Pavlu Honsovi 558-588 a domácí uhájili vítězství 5:3 o 46 kuželek.
I díky tomuto výsledku získala tabulka po podzimní části málokdy vídanou podobu, kdy šestý a poslední celek dvanáctičlenné soutěže dělí jediný bod! Celkem osm celků tak na jaře bude bojovat o setrvání v soutěži! Mezi nimi i SKK Jičín, který figuruje na jinak lichotivé 6.příčce v první polovině tabulky!