Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dorost Jičína připravil Hořicím první letošní porážku

18. 2. 2010 | Dorostenci | 14. kolo | J. Kapucián

V posledním kole základní části 2.kuželkářské ligy se dočkal suverén soutěže první porážky, když se mu ne tak docela vyvedlo utkání v Jičíně. Domácí sice prohrávali po výhře Kráčmara 387-378 nad Šulcem, ale poté velice pěkně zahrál Zbyněk Jirásko 403, který dostal domácí do vedení na celkově poražené kuželky. V závěrečném duelu se utkala Nela pristandová, druhá nejlepší hráčka ligy, s Vojtěchem Tulkou – reprezentantem České Republiky.

Oba překonali hranici čtyř set bodů, ale o 21 kuželek lepší byla nakonec domácí hráčka, která tak pečetila výhru Jičína 3:1 o 62 kuželek. V dalších zápasech obě vrchlabská družstva doma prohrála shodně 0:8 a pro „áčko“ to znamenalo přenechání finálové účasti Rokytnici. Jinak opět dobré výkony, řada „čtyřstovek“, kterým tentokrát vévodí výkony Tomáše Noska na domácí kuželně a Lukáše Sýse ve Vrchlabí.
Do finále postoupily čtyři celky ze dvou druholigových skupin. Do finálové tabulky se přenášejí výsledky z již odehraných vzájemných utkáních. Každý tým tak odehraje v této fázi osm utkání se soupeři z druhé skupiny. Týmy na 5. až 8. místě se utkají stejným způsobem ve skupině o umístění na 9. a dalších místech.