Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Čyři hodovky v řadě poslaly kuželkáře Ústí n.L. do divize

31. 3. 2010 | Muži B | 20. kolo |

SKK Jičín B se představil na nejméně padavé ligové kuželně v Teplicích (hraje se navíc ještě do starého typu kuželek) v existenčním záchranářském duelu pro oba soupeře, a to s Ústím nad Labem.

Úvodní třetina zápasu vyšla lépe domácím, kterým vybojoval náskok 33 kuželek nejlepší z domácích hráčů Grejtovský výhrou 528-476 nad Tomášem Kottvaldem. Naštěstí na 1:1 vyrovnal Jaroslav Kříž, těsnou, ale o to důležitější výhrou 487-468.

Úvodní dráhy prostřední části byly jednoznačně v režii domácích, kterým se podařilo navýšit vedení již na více jak šedesát kuželek a s Jičínem to nevypadalo vůbec dobře. Na dalších drahách však jičínské duo Agaton Plaňanský a Jiří Kapucián zavelelo k obratu. Klíčový moment utkání si nechal Kapucián (533) na třetí dráhu, kde se mu podařilo předvést lepší dorážku jak plné a v jejím závěru sérií čtyř hodových devítek v řadě otočit skóre již na stranu Jičína! Na závěrečné dráze navíc další cenné kuželky k náskoku Jičína přidal i Agaton Plaňanský, který zdolal Kandla 515-494.

Jičín tak vedl 3:1 a vypracoval si náskok 48 kuželek, ale očekával se závěrečný nápor domácích. Před dvojicí Vladimír Pavlata – Pavel Kříž tak byla pouze zdánlivě jednoduchá situace. A to se také potvrdilo. Domácí začali zostra a po úvodní dráze snížili rozdíl na 27 kuželek. Na té další však již pouze o jednu. Drama vrcholilo. Před poslední třicítkou se domácí dostali již na dostřel – rozdíl pouhých 16 kuželek. Navíc hráči Jičína měli v úplné koncovce nevýhodu obtížnějších drah. Když nevyšly úvodní hody jičínskému Pavlu Křížovi, rozpoutala hrstka domácích příznivců „peklo“. Naštěstí v tento moment kontroval Vladimír Pavlata. Náskok Jičína se však stále nenápadně, ale jistě rozplýval. V úvodu infarktové závěrečné dorážky jdou domácí po dlouhé době do vedení! Ještě šest hodů před koncem mají 4 kuželky navrch. Kříž však má stále dva hody k dobru. Hlídá si soupeře a když nachází v dorážce krásně pravou uličku a i Pavlata zvládá předposlední otvírku výrazně lépe jak domácí hráč, otáčí Jičín opět utkání na svou stranu! Vítězství 5:3 o 17 kuželek dává propuknout obrovské jičínské radosti.