Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výhrou 6:2 kuželkářky SKK Jičín vzdálily Blansku mistrovský sen

31. 3. 2010 | Ženy A | 20. kolo |

K utkání 20.kola nejvyšší domácí soutěže kuželkářek zavítal do Jičína lídr tabulky tým TJ ČKD Blansko. Letošní vítěz poháru NBC chtěl zvítězit a výrazně tak nakročit k zisku titulu. Narazil však na Jičín ve velmi dobré formě. Všechny hráčky SKK Jičín se dostaly přes pět set poražených kuželek a to rozhodlo o jejich cenné výhře 6:2!

Úvod zápasu však začal výborně pro hosty. Zdeňka Ševčíková v nejkvalitnějším duelu utkání s Martinou Hrdinovou předvedla vynikajících 570 a dostala hosty do těsného vedení. Jičínská kapitánka však i tentokrát prokázala svou výbornou jarní formu, když kontrovala 559 shozenými kuželkami. Také Zuzana Musilová (519) v dresu Blanska předvedla velice pěkný výkon, ale na bod to nestačilo. Juniorka Michaela Nožičková se vybičovala ke svému nejlepšímu jarnímu výkonu a díky 524 shozeným kuželkám vyrovnala stav utkání na 1:1. Blansko tak v tuto chvíli mělo k dobru těsný náskok šesti kuželek.

Prostřední část utkání otočila poměr celkově poražených kuželek na stranu domácích a to zásluhou velice kvalitních výkonů Lenky Hrdinové 528 a Dany Vikové 529. Prvně jmenovaná však o pět kuželek podlehla Lahodové a hostující celek tak stále držel vyrovnaný stav 2:2. Daně Musilové 472 se však proti jičínské Daně Vikové nedařilo a právě zde se zrodil rozhodující náskok SKK Jičín.

K závěrečným duelům nastoupilo hostující duo pod tlakem a zdaleka se mu nedařilo dle představ. Marie Kolářová 501 s Petrou Abelovou 504 celkem v poklidu hlídaly náskok domácích a když na rozdíl od svých soupeřek pokořily hranici pěti set shozených kuželek zvýšily konečné skóre na 6:2. Tým Jičína předvedl jeden z nejlepších domácích výkonů 3145, dokonce o 54 kuželek předčil mužský A tým, který v odpoledním utkání zdolal Duchcov!

Hráčky Jičína se tak výrazně přiblížily konečnému postavení v horní polovině tabulky, které po čtrnáctidenním volnu budou hájit v závěrečném utkání sezóny 17.4. proti Náchodu. Výhra jičínských barev hodně pomohla pražské Slavii v boji o titul, která získala v čele tabulky dvě kola před koncem dvoubodový náskok a Jičín tak i letos řádně zamíchal pořadím na nejvyšších postech.