Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B zachránili 3.ligu!

14. 4. 2010 | Muži B | 21. kolo |

Po zápase 21. kola 3. kuželkářské ligy mužů hlásí kuželkáři SKK Jičín splnění již tradičního cíle - záchrany soutěže. K jistotě potřebovali domácí získat minimálně bod proti rozjeté Lokomotivě Liberec, která v předchozím kole jednoznačně přehrála v Libereckém derby Dynamo.

Hosté také začali v Jičíně pěkně zostra. Především zásluhou Jaromíra Šklíby, který po výborném výkonu porazil Agatona Plaňanského 566-509. Na 1:1 však v domácím dresu vyrovnal Tomáš Kottvald vítězstvím 544-496 nad Koutným.

V prostřední části zápasu hosté zvýšili svůj náskok v celkově poražených kuželkách, když se nedařilo nejzkušenějším hráčům jičínské sestavy Ladislavu Křivkovi s Vladimírem Pavlatou. Na 2:2 však dokázal v dramatické koncovce s Vodičkou vyrovnat Jiří Kapucián 526-519 a Jičín tak stále byl v reálné hře o potřebný bod.

Na závěrečné duo Lukáš Vik – Jaroslav Kříž však nečekal jednoduchý úkol. Oba museli porazit zkušené dotahováky soupeře. Jaroslav Kříž hrál od začátku výborně a již po třech drahách vedl 3:0 a bylo jasné že bod mu nemůže uniknout. To Lukáš Vik se s Václavem Vlkem v krásném souboji přetahoval o každou kuželku. Vše se rozhodovalo až na závěrečné dráze, kdo ji vyhraje, získá bod a ten mohl rozhodovat o setrvání domácích v soutěži! Lukáš Vik zvládl koncovku výborně a ve svém nejlepším domácím výkonu sezóny 537 bodů vybojoval kýžený čtvrtý bod pro SKK Jičín. Jaroslav Kříž dosáhl ještě o dvě kuželky lepšího výkonu 539 a po remíze 4:4 tak mohla vypuknout velká jičínská radost jak na drahách, tak v hledišti.