Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky vezou na úvod body z Prahy!

13. 9. 2010 | Ženy A | 1. kolo |

K úvodnímu utkání letošního ročníku nejvyšší kuželkářské soutěže žen cestovaly hráčky SKK Jičín na šestidráhu Konstruktivy Praha. V předchozích sezónách se oba celky pohybovaly v horní části tabulky a vítězný vstup do sezóny by pro oba týmy byl velkým povzbuzením. Mírným favoritem byl domácí celek.

Konstruktivě však vůbec nevyšel úvod zápasu, když na prvních drahách ztratila 42 kuželek. To přineslo do domácích řad nervozitu, naopak hráčky SKK Jičín mohly hrát poměrně v klidu a připsat si v úvodních duelech důležité výhry 3:1 v podání Michaely Nožičkové 511-507 a Martiny Hrdinové 531-477. Jičín se ujal vedení 2:0 a k dobru měl náskok 58 kuželek! V dalších dvou duelech se očekával nápor domácích, ale to naplnila pouze Petra Najmanová výhrou 538-491 nad Marií Kolářovou. Libuše Zichová neměla proti velice dobře a vyrovnaně hrající Daně Vikové 547 (všechny dráhy měla v rozmezí od 131 do 141 kuželek), šanci a hostující tým tak stále držel za stavu 3:1 ve svůj prospěch náskok padesáti kuželek!

Rozhodně však nebylo rozhodnuto. V závěru nastupovala za domácí jedna z nejlepších hráček ligy, reprezentantka Lenka Nová. S tou však dokázala po celou dobu držet krok Lenka Tomášková, a to přestože již měla v nohách utkání za druholigový B tým žen SKK Jičín! Na všech drahách bojovala o dílčí body prakticky do posledního hodu a tím nedala prostor domácí favoritce ke snížení náskoku Jičína. Když se na vedlejších drahách rozehrála k nejlepšímu výkonu utkání jičínská Lenka Hrdinová 559, měly kuželkářky SKK cestu k výhře otevřenu! Hrdinová potvrdila výbornou formu posledních dní výhrou 559-514 nad Plasovou a Lenka Tomášková podlehla nakonec jen těsně 522-535, což znamenalo výhru žen SKK Jičín 6:2 o 82 kuželek!

Velice cenné body z venku však nebude vůbec jednoduché potvrdit v sobotu od 10 hodin proti Spartaku Přerov. Spartak dokázal ve velice kvalitním duelu porazit jednoho z velkých aspirantů titulu Blansko! Překvapením úvodního kola je výhra nováčka Sokola Chýnov v Náchodě!