Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Okresní kuželkářské derby nabídlo strhující závěr

25. 10. 2010 | Muži B | 6. kolo |

V utkání 6.kola 3. kuželkářské ligy se v okresním derby střetli hráči Hořic A v domácím prostředí proti B týmu Jičína. Domácí bojují o špici tabulky, hosté naopak o udržení, ale opět se potvrdilo, že derby nemá favorita.

Na celkově poražené kuželky šli domácí od samého úvodu do vedení, když si Radek Kroupa snadno poradil 565-522 s Jiřím Kapuciánem a Ivan Vondráček 525-520 s Agatonem Plaňaským. Jičínský hráč však dokázal vybojovat bod pro svůj tým, když na dráhy zvítězil 3:1.

Obdobný průběh měla prostřední část zápasu. Vojtěch Tulka díky nejlepšímu výkonu utkání 571 navýšil náskok domácích v poražených kuželkách proti dvojici Jaroslav Kříž – Agaton Plaňaský nejmladší. Navrátilec do jičínské sestavy Vladimír Řehák však splnil úkol v podobě zisku bodu proti Radku Košťálovi a vyrovnal tak na 2:2.

Závěrečné duely přinesly nápor jičínských barev. Vladimír Pavlata po výborné úvodní šedesátce kráčel k jednoznačnému vítězství a Lukáš Vik přitlačil soupeře na druhé a především v úvodu třetí dráhy. Domácí evidentně ztráceli půdu pod nohama i náskok, který se ze sta kuželek smrskl až na 24! Jičín tak sahal minimálně po bodu. Domácího favorita zachránilo zmrtvýchvstání Jiřího Baiera, který se na poslední dráze dokázal nevídaně zkoncentrovat a nakonec vybojovat pro domácí rozhodující třetí bod, který znamenal po tuhém boji v závěru vítězství SKK Hořice 5:3.