Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Okresní kuželkářské derby nabídlo strhující závěr

25. 10. 2010 | Muži B | 6. kolo |

V utkání 6.kola 3. kuželkářské ligy se v okresním derby střetli hráči Hořic A v domácím prostředí proti B týmu Jičína. Domácí bojují o špici tabulky, hosté naopak o udržení, ale opět se potvrdilo, že derby nemá favorita.

Na celkově poražené kuželky šli domácí od samého úvodu do vedení, když si Radek Kroupa snadno poradil 565-522 s Jiřím Kapuciánem a Ivan Vondráček 525-520 s Agatonem Plaňaským. Jičínský hráč však dokázal vybojovat bod pro svůj tým, když na dráhy zvítězil 3:1.

Obdobný průběh měla prostřední část zápasu. Vojtěch Tulka díky nejlepšímu výkonu utkání 571 navýšil náskok domácích v poražených kuželkách proti dvojici Jaroslav Kříž – Agaton Plaňaský nejmladší. Navrátilec do jičínské sestavy Vladimír Řehák však splnil úkol v podobě zisku bodu proti Radku Košťálovi a vyrovnal tak na 2:2.

Závěrečné duely přinesly nápor jičínských barev. Vladimír Pavlata po výborné úvodní šedesátce kráčel k jednoznačnému vítězství a Lukáš Vik přitlačil soupeře na druhé a především v úvodu třetí dráhy. Domácí evidentně ztráceli půdu pod nohama i náskok, který se ze sta kuželek smrskl až na 24! Jičín tak sahal minimálně po bodu. Domácího favorita zachránilo zmrtvýchvstání Jiřího Baiera, který se na poslední dráze dokázal nevídaně zkoncentrovat a nakonec vybojovat pro domácí rozhodující třetí bod, který znamenal po tuhém boji v závěru vítězství SKK Hořice 5:3.