Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři porazili Rokycany o 6 kuželek!

7. 12. 2010 | Muži A | 11. kolo |

V utkání 11.kola 2.kuželkářské ligy mužů, které uzavíralo podzimní část soutěže, nastoupili hráči SKK Jičín v důležitém záchranářském souboji proti Rokycanům. Bohužel se museli obejít bez dvou opor, zraněného kapitána Romana Bureše a Josefa Vejvary, které nahradili hráči B týmu Jaroslav Kříž a Vladimír Pavlata, ten měl navíc v nohou dopolední utkání v Liberci. Tato konstalace hodně nahrávala hostům, ale nakonec bylo vše opačně.

Právě Kříž s Pavlatou se stali nejlepšími domácími hráči! Velice vyrovnanou partii začali jednozančnými výhrami 545-516 domácí Pavel Louda a hostující Martin Prokůpek 566-530 proti Jiřímu Vejvarovi. Za nerozhodného stavu 1:1 tak vedli hosté minimálním rozdílem sedmi kuželek.

V obdobném duchu bitva pokračovala i v prostřední části. Rokycanský Michal Pytlík si bez větších problémů poradil se Slávkem Vikem 557-517 a na 2:2 vyrovnal za Jičín Jaroslav Kříž, který zdolal 546-522 Václava Fürsta. Drama tak pokračovalo.

Do závěrečných soubojů vstupovali hosté s mírným náskokem 23 kuželek. Ten se při úvodním náporu Jičínské dvojice Pavlata – Soukup podařilo poměrně brzy zlikvidovat a utkání začínalo prakticky znova. Bohužel na druhých drahách si vybrali slabší momenty domácí hráči a hosty pustili opět až do vedení o 40 kuželek. I z této kritické situace se však za mohutné podpory hlediště domácí dostali opět do kontaktu se soupeřem. Na třatích drahách kuželkáři SKK Jičín mohutně stahovali. Bohužel se jim nepodařilo zavřít poměrně jednoduché sestavy předposledními hody, a tak hosté ještě hájili těsný náskok deseti kuželek! Během závěrečných plných se oba týmy přetahovaly o každkou kuželku. V úvodu závěrečné dorážky se Jičín díky sérii skvělých otvírek dostal do vedení o necelých dvacet kuželek, ale hosté se stále nevzdávali. Hodovou devítkou pět hodů před koncem zápasu Rokycany opět prakticky vyrovnaly skóre. V závěrečných hodech však měli pevnější ruku Soukup 532 a Pavlata 552, kteří si tak zaslouženě mohli vychutnat ovace zaplněného hlediště jičínské kuželny. Výborný finiš a vyrovnaný týmový výkon zajistil Jičínu veledůležitou výhru 5:3 o 6 kuželek!

Vítězství odpoutalo Jičín z poslední příčky tabulky a dává týmu reálné šance uspět v jarních záchranářských bojích.