Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Přebory SKK Jičín ve sprintu pro Lenku Hrdinovou

13. 12. 2010 | Přebory | Sprinty |

V sobotu 11. listopadu se uskutečnily na jičínské kuželně oddílové přebory v nejmladší kuželkářské disciplíně sprintu. Sítem základních skupin tentokráte prošla většina favoritů. Vítězi základních čtyř či pětičlenných skupin se stali: M.Hercíková, L.Hrdinová, J.Soukup, M.Langr, V.Pavlata, Ji.Vejvara, J.Kříž a L.Slavíková.

Do osmifinále postoupilo pět žen a jedenáct mužů. Hned pět z osmi duelů rozhodla až náhlá smrt! Ve čtvrtfinále se však již síly vyrovnaly a něžné pohlaví mělo čtyřčlenné zastoupení stejně jako muži! Čtvrtfinálové souboje přinesly ve všech případech výhry postupujících 2:0. Radovali se Monika Hercíková proti Jaroslavu Novotnému, Lukáš Vik proti Zdeňku Hercíkovi, Lenka Hrdinová proti spoluhráčce z A týmu žen Michaele Nožičkové a Jiří Vejvara jako jediný zástupce A týmu mužů ve čtvrtfinále proti Lucii Slavíkové.

Naopak semifinále a finále se ve všech případech rozhodovala až v náhlé smrti, poté co stav po dvakrát dvaceti hodech byl na dráhy vyrovnán 1:1. Lukáš Vik potvrdil, jako vítěz nedávného Holba sprintu, že se mu v této disciplíně daří a proti překvapení přeborů Monice Hrecíkové uspěl poměrem 20:15. Ve druhém duelu zvládla rozhoz v poměru 21:16 lépe Lenka Hrdinová a zajistila si tak přes obhájce loňského prvenství Jiřího Vejvaru účast ve finále. V něm tak proti sobě nastoupili držitelé domácích rekordů nově zrekonstruované kuželny, čímž potvrdili své vydařené podzimní výkony na domácích drahách. V dramatickém a vyrovnaném souboji rozhodly o zisku titulu v náhlé smrti (20:18) dvě kuželky ve prospěch Lenky Hrdinové.