Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Přebory SKK Jičín ve sprintu pro Lenku Hrdinovou

13. 12. 2010 | Přebory | Sprinty |

V sobotu 11. listopadu se uskutečnily na jičínské kuželně oddílové přebory v nejmladší kuželkářské disciplíně sprintu. Sítem základních skupin tentokráte prošla většina favoritů. Vítězi základních čtyř či pětičlenných skupin se stali: M.Hercíková, L.Hrdinová, J.Soukup, M.Langr, V.Pavlata, Ji.Vejvara, J.Kříž a L.Slavíková.

Do osmifinále postoupilo pět žen a jedenáct mužů. Hned pět z osmi duelů rozhodla až náhlá smrt! Ve čtvrtfinále se však již síly vyrovnaly a něžné pohlaví mělo čtyřčlenné zastoupení stejně jako muži! Čtvrtfinálové souboje přinesly ve všech případech výhry postupujících 2:0. Radovali se Monika Hercíková proti Jaroslavu Novotnému, Lukáš Vik proti Zdeňku Hercíkovi, Lenka Hrdinová proti spoluhráčce z A týmu žen Michaele Nožičkové a Jiří Vejvara jako jediný zástupce A týmu mužů ve čtvrtfinále proti Lucii Slavíkové.

Naopak semifinále a finále se ve všech případech rozhodovala až v náhlé smrti, poté co stav po dvakrát dvaceti hodech byl na dráhy vyrovnán 1:1. Lukáš Vik potvrdil, jako vítěz nedávného Holba sprintu, že se mu v této disciplíně daří a proti překvapení přeborů Monice Hrecíkové uspěl poměrem 20:15. Ve druhém duelu zvládla rozhoz v poměru 21:16 lépe Lenka Hrdinová a zajistila si tak přes obhájce loňského prvenství Jiřího Vejvaru účast ve finále. V něm tak proti sobě nastoupili držitelé domácích rekordů nově zrekonstruované kuželny, čímž potvrdili své vydařené podzimní výkony na domácích drahách. V dramatickém a vyrovnaném souboji rozhodly o zisku titulu v náhlé smrti (20:18) dvě kuželky ve prospěch Lenky Hrdinové.