Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Z jasného utkání opět infarktová koncovka

1. 2. 2011 | Muži A | 14. kolo |

K utkání 14.kola 2.kuželkářské ligy mužů zavítali do Jičína hráči Lokomotivy České Velenice. Domácí nastoupili stále bez zraněného Romana Bureše, a podruhé v řadě chyběl z pracovních důvodů i Josef Vejvara. Vypomoci tak musel Vladimír Pavlata, který se bleskově vracel z Mladé Boleslavi, kde pomohl třetiligovému B týmu k důležité výhře nad Neratovicemi.

V nelehké situaci však domácí začali výborně. Lukáš Vik zvládl koncovku vyrovnaného duelu se Zbyňkem Dvořákem ml. a po výhře 540-532 připsal domácím první bod. Na 2:0 zvýšil Jiří Vejvara, který dokonale využil toho, že se jeho soupeři příliš nedařilo k výhře 537-490 a získání náskoku pro SKK Jičín. V prostřední části zápasu sice podlehl Pavel Louda 544-559 nejlepšímu hráči hostí Zdeňku Dvořákovi st., ale Jaroslav Soukup vylepšením jičínského individuálního maxima zrekonstruované kuželny a výhrou 581-523 zvýraznil vedení domácích na 3:1 a téměř sto kuželek.

Přestože v podzimní části na kuželnách soupeřů Jičín dokázal třikrát obdobný náskok ztratit, tento scénář si v domácím prostředí nikdo nepřipouštěl. Zkušení Vladimír Pavlata a Slávek Vik se však trápili, což hosty povzbudilo a na každé dráze postupně stahovali své manko. Bojovní hosté se začali nebezpečně přibližovat. Jičínskou střídačku, publikum a v koncovce i hráče opanoval strach o výsledek. Vše dospělo k infarktové koncovce. Tři hody před koncem se hráči hostující Lokomotivy dostali do vedení o jednu kuželku! Poslední dva hody utkání však rozhodly o výhře Jičína! Štěstěna se po dlouhé době k domácím otočila čelem a výhra o pět kuželek 5:3 tak Jičín stále drží ve hře o udržení. V sobotu se Jičín představí ve Východočeském derby na kuželně Vrchlabí a poté jej čeká další klíčový duel doma s Táborem