Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Bitvu SKK Jičín – Slavia Praha rozhodla jediná kuželka!

21. 3. 2011 | Ženy A | 19. kolo |

Po výhrách nad dvěma medailovými aspiranty Zábřehem a Blanskem se kuželkářky SKK Jičín v sobotním dopoledni postavily proti nejlepšímu českému týmu KK Slavia Praha. Hostující hráčky si byly vědomy dobré aktuální formy domácích i toho, že na zdejší kuželně již byly poraženy. Slávia hájí tříbodový náskok v boji o další titul, jičínské hráčky se chtějí ještě poprat o šestou příčku, tedy postavení v první polovině prvoligové tabulky.

Utkání nenabídlo žádné špičkové výkony, a to na obou stranách, ale o to větší dramatičnost od začátku až do posledního hodu. Úvod vyšel výrazně lépe Jičínu, přestože po šedesáti hodech prohrával o 22 kuželek a Nela Pristandová 0:2 s Vladimírou Šťastnou, Martina Hrdinová držela stav 1:1 v duelu s Šárkou Markovou. Druhou šedesátku však zahájily obě jičínské kuželkářky mohutným náporem. Pristandová předvedla skvělou dráhu 151 a Hrdinová přidala 136 kuželek. Jičín rázem vedl o 28 kuželek. V dramatických koncovkách nepustily jičínské hráčky ani dráhy závěrečné. Pristandová tak dokonale otočila svůj duel ve svůj prospěch z 0:2 na 2:2 až k výhře 525-512, Martina Hrdinová přidala vítězství 517-496 a Jičín tak vedl překvapivě 2:0 o 34 kuželek! To byl maximální rozdíl mezi oběma celky v celém utkání.

V prostřední části se bohužel nejzkušenější jičínské kuželkářky trápily. Jenže ani sešívané duo nepředvádělo mistrovské výkony a tak Dana Viková s Marií Kolářovou stále hájily mírný náskok, po třech drahách měly k dobru ještě 15 kuželek. Na konci svého startu však šla po prohrách Vikové 487-507 a Kolářové 488-516 při skóre 2:2 o 14 kuželek do vedení Slavia.

Nervozita svazovala ruce i hráčkám v koncovce utkání. Výpadku se nevyhnuly proti domácím Lence Hrdinové a Petře Abelové ani Kamila Barborová s Blankou Mizerovou, které na druhé dráze porazily shodně pouze 113 kuželek a to poslalo Jičín opět do vedení o 15 kuželek! Předposlední dráhy pro změnu nevyšly domácím hráčkám a Slavia šla do koncovky s minimálním náskokem 13ti kuželek! V hledišti jičínské kuželny to vřelo. Ještě více po excelentních plných Lenky Hrdinové na poslední dráze (104), díky kterým bylo na kuželku přesně manko 13ti kuželek smazáno! Vše tedy rozhodovala závěrečná dorážka a v ní nakonec o šťastnějším celku poslední hod a jediná kuželka! Bohužel pro domácí tým a příznivce pro vedoucí tým soutěže Slavii Praha.

Dramatická kuželkářská zápletka, které by daleko více slušela remíza tedy skončila poměrem 5:3 a 3043-3042 shozených kuželek pro pražský celek, který se tak výrazně přiblížil titulu, neb v závěrečných kolech má výrazně lehčí los než jeho největší soupeř Spartak Přerov. Jičín se v dalším kole představí na půdě posledního KC Zlín a chtěl by bodovat.