Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Naděje na záchranu 2.ligy žije!

7. 4. 2011 | Muži A | 21. kolo |

Nevídanou zápletku nabízí závěr letošního ročníku 2.kuželkářské ligy mužů. V předposledním kole podlehly první tři celky tabulky! Největší aspirant postupu a s nadějným náskokem dlouho vedoucí tým Hvězdy Trnovany je kolo před koncem definitivně pryč z postupové hry po prohře v Táboře. Třetí Kolín prohrává v předposledním Jičíně a ztrácí i teoretickou postupovou naději.

Největší překvapení se zrodilo v Bohušovicích, kde před týdnem uspěl i Jičín. Ten nedokázal napodobit vedoucí tým soutěže KK SDS Sadská! Přes prohru o 15 kuželek 3:5 má při zaváháních soupeřů však stále Sadská vše ve svých rukou. V posledním kole se rozhodne o postupujícím na „její“ kuželně v Kutné Hoře, v přímém souboji s SKK Vrchlabí, které se úspěšné sérii utkání v závěru jara nečekaně vrátilo do postupové hry!

Rozhodnuto však není ani na konci tabulky. V západočeském derby Rokycany výhrou v Plzni zachránili naději Jičína na záchranu soutěže. V posledním kole však mohou být i jejím katem, neboť právě na jejich kuželnu míří SKK Jičín. Domácí jsou od návratu reprezentanta V.Pytlíka z Bundesligy prakticky neporazitelní a budou vysokým favoritem. Na druhou stranu Jičínu se zde herně tradičně daří v posledních týdnech jde jeho forma nahoru. Jičínu je po výhře nad Kolínem o bod před Plzní a má lepší skóre takže mu stačí i nerozhodný výsledek. V případě prohry bude netrpělivě očekávat výsledek z Českých Budějovic, kde Vltavan Loučovice nastoupí proti Plzni. Plzeň pokud chce ligu zachránit musí zvítězit.

A konečně, jak se rodila výhra v utkání 21.kola nad Kolínem? Úvod byl naprosto vyrovnaný. Josef Vejvara si oslavu svých kulatin zpříjemnil výhrou 536-523 nad Weissem, ale bývalý mládežnický Mistr Světa Filip Dejda byl po nejlepším výkonu v utkání nad síly Jaroslava Soukupa 539-565. Za stavu 1:1 vedl Kolín těsně o 13 kuželek. V prostřední části však přišel nečekaný výpadek hostí a toho domácí duo využilo k získání rozhodujícího náskoku. Lukáš Vik zdolal Miervu 550-510 a Pavel Louda Peteru 530-491. Jičín tak rázem vedl 3:1 a rozdílem 66 kuželek.

Koncovku si tentokráte domácí uniknou nenechali, dokonce se nekonala ani nervy drásající koncovka. Jiří Vejvara v krásném souboji s Janem Pelákem po nejlepším výkonu na straně domácích vybojoval výhru 557-543 a tak domácím nevadila ani prohra Slávka Vika, kterého střídal Roman Bureš 508-521. Jičín opět překonal na domácí kuželně hranici tří tisíc dvě stě shozených kuželek a po výhře 6:2 se kolo před koncem soutěže odpoutal ze sestupové 11.příčky. Definitivně se o druholigovém bytí či nebytí rozhodne v sobotu 16. dubna.