Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Naděje na záchranu 2.ligy žije!

7. 4. 2011 | Muži A | 21. kolo |

Nevídanou zápletku nabízí závěr letošního ročníku 2.kuželkářské ligy mužů. V předposledním kole podlehly první tři celky tabulky! Největší aspirant postupu a s nadějným náskokem dlouho vedoucí tým Hvězdy Trnovany je kolo před koncem definitivně pryč z postupové hry po prohře v Táboře. Třetí Kolín prohrává v předposledním Jičíně a ztrácí i teoretickou postupovou naději.

Největší překvapení se zrodilo v Bohušovicích, kde před týdnem uspěl i Jičín. Ten nedokázal napodobit vedoucí tým soutěže KK SDS Sadská! Přes prohru o 15 kuželek 3:5 má při zaváháních soupeřů však stále Sadská vše ve svých rukou. V posledním kole se rozhodne o postupujícím na „její“ kuželně v Kutné Hoře, v přímém souboji s SKK Vrchlabí, které se úspěšné sérii utkání v závěru jara nečekaně vrátilo do postupové hry!

Rozhodnuto však není ani na konci tabulky. V západočeském derby Rokycany výhrou v Plzni zachránili naději Jičína na záchranu soutěže. V posledním kole však mohou být i jejím katem, neboť právě na jejich kuželnu míří SKK Jičín. Domácí jsou od návratu reprezentanta V.Pytlíka z Bundesligy prakticky neporazitelní a budou vysokým favoritem. Na druhou stranu Jičínu se zde herně tradičně daří v posledních týdnech jde jeho forma nahoru. Jičínu je po výhře nad Kolínem o bod před Plzní a má lepší skóre takže mu stačí i nerozhodný výsledek. V případě prohry bude netrpělivě očekávat výsledek z Českých Budějovic, kde Vltavan Loučovice nastoupí proti Plzni. Plzeň pokud chce ligu zachránit musí zvítězit.

A konečně, jak se rodila výhra v utkání 21.kola nad Kolínem? Úvod byl naprosto vyrovnaný. Josef Vejvara si oslavu svých kulatin zpříjemnil výhrou 536-523 nad Weissem, ale bývalý mládežnický Mistr Světa Filip Dejda byl po nejlepším výkonu v utkání nad síly Jaroslava Soukupa 539-565. Za stavu 1:1 vedl Kolín těsně o 13 kuželek. V prostřední části však přišel nečekaný výpadek hostí a toho domácí duo využilo k získání rozhodujícího náskoku. Lukáš Vik zdolal Miervu 550-510 a Pavel Louda Peteru 530-491. Jičín tak rázem vedl 3:1 a rozdílem 66 kuželek.

Koncovku si tentokráte domácí uniknou nenechali, dokonce se nekonala ani nervy drásající koncovka. Jiří Vejvara v krásném souboji s Janem Pelákem po nejlepším výkonu na straně domácích vybojoval výhru 557-543 a tak domácím nevadila ani prohra Slávka Vika, kterého střídal Roman Bureš 508-521. Jičín opět překonal na domácí kuželně hranici tří tisíc dvě stě shozených kuželek a po výhře 6:2 se kolo před koncem soutěže odpoutal ze sestupové 11.příčky. Definitivně se o druholigovém bytí či nebytí rozhodne v sobotu 16. dubna.