Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B posedmé v řadě udrželi 3.ligu!

18. 4. 2011 | Muži B | 22. kolo |

O vítězi letošního ročníku 3.kuželkářské ligy již bylo jasno v kole minulém a tak poslední tajenkou bylo jméno druhého sestupujícího. Rozhodovalo se mezi Jičínem B a Náchodem B.

Jičín hostil v utkání závěrečného 22.kola Dynamo Liberec, které v předposledním kole přišlo domácí prohrou s SKK Hořice o možnost postupu. V Jičíně se Liberec představil se dvěma náhradníky v sestavě přesto se bojovalo až do samého konce.

Samotný úvod vyšel lépe libereckým hráčům, ale jak Vladimír Pavlata, tak Tomáš Kottvald postupně vyrovnali své duely a nakonec v dramatických koncovkách zajistili Jičínu velice důležité vedení 2:0! Rozhodující třetí bod, který definitivně zajistil třetí ligu pro Jičín B i v příští sezóně vybojoval již po třech drahách vedením 3:0 dorostenec Agaton Plaňanský ml.! Dobře se mu tak podařilo zastoupit v základní sestavě absentujícího Jaroslava Kříže. Nakonec v souboji mládí polevil na závěrečné dráze, ale v duelu s Holancem uhájil poměrem 490-484 i vedení na kuželky. Když na vedlejších drahách zvýšil díky nejlepšímu výkonu na straně domácích a vysoké výhře 539-493 Jiří Kapucián náskok Jičína na více jak sedmdesát kuželek při skóre 4:0 zdálo se že o vítězi je rozhodnuto.

Soupeř však ještě nesložil zbraně. Lukáš Jireš nejlepším výkonem celého utkání nahrál proti zraněnému Agatonu Plaňaskému, kterého nepříliš vydařeně vystřídal Jiří Čapek 87 kuželek a otočil tak poměr celkem shozených kolků na stranu Liberce! Navíc i Vladimír Řehák na kuželky od začátku proti Josefu Zejdovi ztrácel. Vše měla rozhodnout závěrečná dráha, Řehák přestože prohrával o téměř dvacet kuželek držel vyrovnaný poměr drah1,5:1,5 a tak potřeboval k zisku bodu jakýmkoliv rozdílem na závěrečné třicítce zvítězit. V taktickém souboji rozhodoval doslova každý hod. Hráči hráli velice pomalu a kontrolovali hru soupeře. Několik hodů před koncem Řehák ztratil těsný náskok, ale soupeř se nechal pozvolným tempem ukolébat a v samém závěru nestihl, na rozdíl od domácího hráče, čas, přišel o dva hody a tím pádem i tuto dráhu! Tři kuželky rozhodly o bodu pro Řeháka, který tak zvítězil 2,5:1,5 na dráhy, získal pátý bod Jičína a domácí tak mohli slavit nejen udržení soutěže, ale i vítězství 5:3. A to přestože na celkově shozené kuželky podlehli hostům z Libereckého Dynama o 29.

Největšímu soupeři Jičína v boji o záchranu Náchodu C, tak již nepomohla ani výhra 6:2 v souboji s Trutnovem a doprovodí tak Hořice B do krajských soutěží. Oba Hořické celky již měli své oddílové derby předehráno z úvodu jara. Jičín B tak díky výrazně zlepšenému jaru kdy získal 12 bodů posedmé v řadě uhájil 3.ligu i pro nadcházející sezónu.