Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín po osmi letech opouští 2.ligu

18. 4. 2011 | Muži A | 22. kolo |

Strhující závěr letošního ročníku 2.kuželkářské ligy mužů, kdy až poslední kolo rozhodovalo jak o postupujícím, tak druhém sestupujícím je rozuzlen.

Prvních pět celků konečné tabulky se vmístilo do jediného bodíku a o vítězi a postupujícím do nejvyšší soutěže rozhodly pouhé tři pomocné body! Tímto celkem se stalo SKK Vrchlabí, které dokázalo po výhře na Trnovanech, vyhrát i na drahách dosud vedoucího týmu Sadské. Nic na pořadí nezměnilo ani nedělní utkání Trnovan a jejich výhra nad Duchcovem. Trnovany tedy končí na druhém místě a Sadská třetí. Na čtvrté pozici končí nováček soutěže z Kolína, jenž doma porazil poslední tým tabulky, celek Bohušovic. Ten společně s Jičínem, který prohrál v Rokycanech, opouští tuto soutěž a příští rok se bude snažit o návrat. Plzeň se výhrou na Loučovicích zachránila na poslední chvíli a o jediný bod. A ještě jedna zajímavost, Vrchlabští za celý ročník nebyli ani jednou na první příčce tabulky, poprvé až po 22.kole, což ovšem bylo to nejlepší co je mohlo potkat.

Jičínští hráli v Rokycanech odpoledne a to již věděli neradostnou zprávu, že na jihu Čech Vltavan Loučovice, který již nemohl skončit jinak než na sedmé příčce tabulky po podprůměrném výkonu podlehl bojující Plzni 3:5. Jičín zajížděl na kuželnu nejlepšího týmu jara, SKK Rokycany, který posílil po návratu českého reprezentanta Viktora Pytlíka z německé bundesligy a z deseti utkání odešel jen dvakrát poražen. Jičín potřeboval alespoň bod za remízu. Bohužel proti Jičínu si rokycanští bilanci ještě vylepšil.

Hosté nezačali špatně, když Lukáš Vik porazil 567-537 Václava Fürsta a Pavel Louda udržel přijatelný rozdíl 551-608 proti Viktoru Pytlíkovi. Stav 1:1 a -27 kuželek byl ještě nadějný. Prostřední část však hráčům SKK Jičín hrubě nevyšla. Slávek Vik střídaný Romanem Burešem podlehli společně 505-543 Michalu Pytlíkovi a Josef Vejvara 500-559 Martinu Prokůpkovi. Rozdíl více jak sta kuželek a skóre 1:3 již nevěstilo nic dobrého. Ani v koncovce hráči SKK nepřekročili svůj stín a domácí pohodlně zvýšili na konečných 7:1, když Jiří Vejvara podlehl 521-544 a Jaroslav Soukup 544-570.

Jičín tak v konečném účtování končí bod za desátou Škodou VS Plzeň a po osmi letech opouští druhou nejvyšší soutěž.