Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín po osmi letech opouští 2.ligu

18. 4. 2011 | Muži A | 22. kolo |

Strhující závěr letošního ročníku 2.kuželkářské ligy mužů, kdy až poslední kolo rozhodovalo jak o postupujícím, tak druhém sestupujícím je rozuzlen.

Prvních pět celků konečné tabulky se vmístilo do jediného bodíku a o vítězi a postupujícím do nejvyšší soutěže rozhodly pouhé tři pomocné body! Tímto celkem se stalo SKK Vrchlabí, které dokázalo po výhře na Trnovanech, vyhrát i na drahách dosud vedoucího týmu Sadské. Nic na pořadí nezměnilo ani nedělní utkání Trnovan a jejich výhra nad Duchcovem. Trnovany tedy končí na druhém místě a Sadská třetí. Na čtvrté pozici končí nováček soutěže z Kolína, jenž doma porazil poslední tým tabulky, celek Bohušovic. Ten společně s Jičínem, který prohrál v Rokycanech, opouští tuto soutěž a příští rok se bude snažit o návrat. Plzeň se výhrou na Loučovicích zachránila na poslední chvíli a o jediný bod. A ještě jedna zajímavost, Vrchlabští za celý ročník nebyli ani jednou na první příčce tabulky, poprvé až po 22.kole, což ovšem bylo to nejlepší co je mohlo potkat.

Jičínští hráli v Rokycanech odpoledne a to již věděli neradostnou zprávu, že na jihu Čech Vltavan Loučovice, který již nemohl skončit jinak než na sedmé příčce tabulky po podprůměrném výkonu podlehl bojující Plzni 3:5. Jičín zajížděl na kuželnu nejlepšího týmu jara, SKK Rokycany, který posílil po návratu českého reprezentanta Viktora Pytlíka z německé bundesligy a z deseti utkání odešel jen dvakrát poražen. Jičín potřeboval alespoň bod za remízu. Bohužel proti Jičínu si rokycanští bilanci ještě vylepšil.

Hosté nezačali špatně, když Lukáš Vik porazil 567-537 Václava Fürsta a Pavel Louda udržel přijatelný rozdíl 551-608 proti Viktoru Pytlíkovi. Stav 1:1 a -27 kuželek byl ještě nadějný. Prostřední část však hráčům SKK Jičín hrubě nevyšla. Slávek Vik střídaný Romanem Burešem podlehli společně 505-543 Michalu Pytlíkovi a Josef Vejvara 500-559 Martinu Prokůpkovi. Rozdíl více jak sta kuželek a skóre 1:3 již nevěstilo nic dobrého. Ani v koncovce hráči SKK nepřekročili svůj stín a domácí pohodlně zvýšili na konečných 7:1, když Jiří Vejvara podlehl 521-544 a Jaroslav Soukup 544-570.

Jičín tak v konečném účtování končí bod za desátou Škodou VS Plzeň a po osmi letech opouští druhou nejvyšší soutěž.