Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Východočeské derby SKK Jičín – SKK Náchod nabídlo skvělé drama

20. 9. 2011 | Ženy A | 1. kolo |

Hned úvodní kolo nového ročníku nejvyšší domácí kuželkářské soutěže proti sobě svedlo ženy SKK Jičín a SKK Náchod k prestižnímu Východočeskému derby.

Úvodní dráhy byly v režii náchodského dua Divišová – Bezdíčková, které navíc nahrály pro svůj tým 26 kuželek náskoku. Jičínská dvojice Martina Hrdinová – Petra Abelová se však nenechalo rozhodit, naopak se ještě více zkoncentrovalo a v dalším průběhu již svým soupeřkám nedovolilo zisk jediné dráhy! Martina Hrdinová tak zvítězila 534-512 a Petra Abelová přidala výhru 518-500. Jičín tak vedl 2:0 o 40 kuželek.

Prostředí duely přinesly drama do posledních hodů. Dana Viková již prohrávala 0:2 na dráhy, ale dokázala vyrovnat a duel pro sebe rozhodnou v posledních hodech díky nejlepšímu výkonu na straně domácích v poměru 535-525. Marie Kolářová naopak před poslední drahou vedla 2:1 a minimálním rozdílem šesti kuželek. Na závěrečné dráze však podlehla o 9 kuželek a tím o pouhé 3 kuželky ztratila svůj duel s Lucií Moravcovou, která tak vykřesal jiskřičku naděje pro Náchod, neboť snížila na 1:3. Jičínu tak v závěru stačilo uhájit k plnému bodovému zisku náskok 47 kuželek.

První polovina závěrečných duelů ústila vždy dramatickou koncovkou, ve všech případech, ale bohužel těsně ve prospěch Náchoda. Petra Vlčková s Anetou Cvejnovou se tak ujaly vedení 2:0 nad Lenkou Hrdinovou s Michaelou Nožičkovou. Náskok se jim však podařilo snížit pouze o 16 kuželek na rozdíl 31 kolků. Jičín tak měl před závěrečnou šedesátkou stále výrazně lepší výchozí situaci. Jičínská kuželna si však zažila další infarktové drama. Michaele Nožičkové se přestalo dařit, naopak Aneta Cvejnová se rozehrála opravdu ke skvělému výkonu a před závěrečnou drahou dělila oba celky jediná kuželka! Jičín sáhl ke střídání a v nelehké situaci naskočila na poslední dráhu Nela Pristandová. Zastavit rozjetou Cvejnovou (485-550)!)se jí nepodařilo, ale udržela jí na přijatelném rozdílu. S enormním tlakem se naštěstí nevypořádala hostující Petra Vlčková, které proti stále se lepšící Lence Hrdinové nevyšla hra do plných a v dorážce již nedokázala kontrovat. Hrdinová tak nakonec otočila souboj v poměru 530-494 na svou stranu a tím uhájila výhru Jičína o 18 kuželek!

Jičín tak zahájil proti nebezpečnému soupeři ligu důležitou výhrou 6:2. k dalšímu utkání cestují kuželkářky SKK Jičín v sobotu do Valaškého Meziříčí.